Lege ce vizeaza profesia medicala si functionarea CMR, retrimisa in Parlament

13/05/2022
Lege ce vizeaza profesia medicala si functionarea CMR, retrimisa in Parlament

Lege ce vizeaza profesia medicala si functionarea CMR, retrimisa in Parlament

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lege-ce-vizeaza-profesia-medicala-si-functionarea-cmr-retrimisa-in-parlament/

In urma demersurilor initiate de Colegiul Medicilor din Romania (CMR) dupa ce institutia a aflat de existenta unei legi aflate la promulgare ce viza profesia medicala si functionarea institutiei, dar realizata fara consultarea CMR, presedintele Romaniei a decis astazi sa trimita spre reexaminare actul legislativ, precizeaza Colegiul Medicilor din Romania, intr-un comunicat de presa.

“Astfel, Presedintele Romaniei, dl Klaus Iohannis, a trimis, vineri, Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sanatatii, referitoare la componenta si modul de alegere a membrilor consiliilor colegiilor teritoriale ale medicilor si a consiliului national al Colegiului Medicilor din Romania.”, scrie in comunicatul citat.

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) a atras atentia ca Legea aflata in promulgare ce vizeaza profesia medicala si functionarea Colegiului Medicilor din Romania „a fost realizata cu incalcarea principiului independentei unei entitati juridice, care ar trebui sa se bucure de autonomie in modul de organizare si functionare, iar prin modificarile aduse componentei Consiliului National s-a creat inclusiv o imixtiune in modul de functionare a organizatiei profesionale, care reprezinta toti medicii din Romania”.

Totodata, reprezentantii CMR au avertizat ca modificarile legislative, prezente in actul normativ aflat in discutie, vor duce la disfunctionalitati majore in activitatea Colegiului Medicilor din Romania si inegalitati intre membrii aceluiasi corp profesional.

“Presedintele Klaus Iohannis precizeaza in cererea de reexaminare ca unele dintre solutiile legislative cuprinse in Legea privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 9/2019, in forma adoptata de Parlament, sunt de natura sa contravina principiului securitatii raporturilor juridice, putand genera discriminari intre categoriile de membri ale aceleiasi profesii, motiv pentru care se impune reanalizarea de catre Parlament a legii.”, mai precizeaza Colegiul.

Colegiul Medicilor din Romania saluta aceasta decizie si multumeste tuturor celor implicati in rezolvarea acestei situatii si isi reafirma totala deschidere la Dialog si Consultare cu orice institutie publica a Romaniei, membri ai Parlamentului, sau alte organizatii pe orice subiect ce vizeaza profesia medicala si functionarea Colegiului Medicilor din Romania.

Etichete: CMR, functionare CMR, lege CMR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: