Le-a ajuns cutitul la os! Medicii de familie: Asa nu se mai poate

23/03/2016

Le-a ajuns cutitul la os! Medicii de familie: Asa nu se mai poate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/le-a-ajuns-cutitul-la-os-medicii-de-familie-asa-nu-se-mai-poate/

snmf-23martieZiua de miercuri, 23 martie, a debutat la sediul Societatii Nationale de Medicina Familiei cu o conferinta de presa.

Reprezentantii medicilor de familie trag inca un semnal de alarma ca le-a ajuns cutitul la os si ca “asa nu se mai poate”.

Medicii de familie s-au solidarizat cu medicii si asistentele din sistemul public si au declarat greva japoneza inca de luni.

Dincolo de solidarizarea cu toata breasla, medicii de familie au si vor avea probleme si mai mari in viitor, care pot duce pana la situatii extreme.

Finantarea insuficienta a asistentei medicale primare, problemele constante cu validarea serviciilor si sistemul informatic care merge prost, sunt doar cateva elemente din cauza carora, in curand, putem auzi ca s-au inchis cabinete medicale pentru ca nu mai puteau functiona.

In prezent, veniturile lunare ale unui cabinet, in multe cazuri sunt mai mici decat iesirile, iar la finalul lunii, medicul de familie iese pe minus. In plus, dincolo de toate problemele incurcate ale sistemului medical, pe medicii de familie ii afecteaza si Codul Fiscal cu toate prevederile si modificarile.

Pe langa multe alte subiecte de interes general, astazi s-a vorbit si despre sanctiunile abuzive pe care trebuie sa le plateasca multi medici de familie din tara, doar pentru ca…au respectat juramantul lui Hippocrate.

Conferinta de presa de miercuri a fost sustinuta de Rodica Tanasescu, presedinte SNMF, Doina Mihaila, presedinte FNPMF, Sandra Alexiu, vicepresedinte SNMF si Marina Parcalabu, vicepresedinte FNPMF.

 

Conferinta de presa SNMF &FNMP – 23 martie 2016

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. GABRIELA COMISEL says:

    Cred ca au fost prezentate cateva probleme foarte presante din activitatea noastra destul de clar. Este important sa le repetam pana ne aud si ne inteleg ministerul sanatatii , CNAS, ministerul de finante, partidele politice

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: