Laptele degresat nu previne obezitatea in randul copiilor

21/03/2013

Laptele degresat nu previne obezitatea in randul copiilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/laptele-degresat-nu-previne-obezitatea-in-randul-copiilor/

poza copii in aer liberIn urma unui studiu recent realizat de un grup de medici pediatri de la Scoala de Medicina, Universitatea Virginia din Statele Unite ale Americii,  s-a constatat ca excluderea laptelui integral din alimentatia copiilor nu ii fereste pe acestia de obezitate, ci dimpotriva, ii expune acestui risc.

Expertii americani considera ca parintii care le ofera copiilor lapte degresat gresesc, deoarece grasimile din laptele integral au rolul de a mentine senzatia de satietate pentru mai mult timp si reduc astfel probabilitatea unor mese mai dese si mai consistente.

In cercetare au fost inclusi aproximativ 11.000 de parinti, care au fost intrebati ce tip de lapte includ in alimentatia copiilor care au implinit doi ani: lapte integral, lapte cu 3-6% continut de grasimi, lapte degresat sau lapte de soia. Copiii acestora au fost cantariti la inceputul experimentului, la varsta de doi ani si la finalul acestuia, cand implinisera deja patru ani.

In urma masuratorilor s-a observat ca la varsta de doi ani 14% dintre copiii care consumau lapte degresat erau supraponderali, la patru ani procentul acestora crescand la 16%.  

Rezultatele studiului au relevat faptul ca micutii care in cei doi ani de la inceputul experimentului au baut lapte integral cantareau mai putin decat copiii hraniti cu varianta degresata a alimentului, dintre acestia 57% inregistrand kilograme in plus.

Rezultatele studiului realizat la Universitatea din Virginia contrazic recomandarile Academiei de Pediatrie si ale Asociatiei Americane de Cardiologie, care atrag atentia asupra faptului ca dupa varsta de doi ani copiii trebuie sa consume lapte degresat, astfel incat sa fie protejati de riscul de a deveni supraponderali. In schimb, medicii din Marea Britanie sustin ca toti copiii cu varsta mai mica de cinci ani trebuie sa consume lapte integral, deoarece au nevoie de energie si resurse nutritive pentru  a se dezvolta armonios.

 

Sursa stire: Agerpres/Daily Mail

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: