La Timisoara se va construi primul centru oncologic de terapie personalizata din estul Europei

18/02/2020

La Timisoara se va construi primul centru oncologic de terapie personalizata din estul Europei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-timisoara-se-va-construi-primul-centru-oncologic-de-terapie-personalizata-din-estul-europei/

Primaria Municipiului Timisoara a primit studiul de fezabilitate pentru construirea primului centru oncologic de terapie personalizata din estul Europei. Acesta va functiona la Spitalul “Victor Babes” din localitate.

“Urmeaza licitatia si intrarea in executie. Noi vrem sa dam drumul la proiect cat mai repede, anul acesta”, a declarat, marti, Nicolae Robu, primarul Municipiului Timisoara intr-o conferinta de presa transmisa live.

Reprezentantii Spitalului “Victor Babes” Timisoara spun ca se doreste realizarea unui sistem de radio-chirurgie cu acuratete submilimetrica, dedicat in principal pacientilor pulmonari, cat si celor care au metastaze in creier sau in alte organe.

“Spun aceasta, pentru ca in jur de 70% dintre pacientii cu cancer pulmonar ajung la noi in stadiile inoperabile, foarte avansate, in care necesita doar terapie de paleatie sau de calitatea vietii. Vedem ca frecventa acestei patologii este intr-o explozie in ultimii ani si de aceea am luat decizia de a merge pe ramura de radioterapie in care putem sa aducem un plus de beneficiu pacientilor din toata tara”, preciza medicul pneumolog Cristian Oancea, director medical al unitatii, citat de Agerpres.

In Romania mai exista si alte centre de radioterapie, dar cel care se doreste a fi construit la Timisoara va marca o premiera, pentru ca o astfel de tehnologie se mai afla in proximitate doar la Viena si la Istanbul.  Personalul medical care va lucra in acest centru va fi pregatit inclusiv in strainatate.

Etichete: centru oncologic, tratament oncologic, terapie personalizata cancer, tratament cancer timisoara 

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: