La Spitalul din Barlad sunt fonduri pentru analize medicale, dar nu sunt pacienti

18/11/2015

La Spitalul din Barlad sunt fonduri pentru analize medicale, dar nu sunt pacienti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-spitalul-din-barlad-sunt-fonduri-pentru-analize-medicale-dar-nu-sunt-pacienti/

Testul de mers timp de sase minute indica risc de deces la pacientii cu BPOCIn toata tara, medicii si mai ales pacientii, se plang ca fondurile sunt insuficiente pentru toate analizele si investigatiile, dar  in Vaslui, la Barlad, mai exact, situatia e tocmai invers.

Vorbim de 23.000 de lei, bani care la finele lunii noiembrie ar putea sa se intoarca in visteria Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Vaslui, pentru ca…nu sunt pacienti.

Banii sunt pentru efectuarea de analize medicale in Ambulatoriul integrat Spitalului Barlad.

Situatia este si mai atipica, pentru ca pacientii stau pe listele de asteptare ale cabinetelor si laboratoarelor private si cate o luna, in timp ce aici, banii nu pot fi cheltuiti.

“Laboratorul spitalului are in aceasta luna un fond de 23.000 lei, bani pe care nu i-am cheltuit. Facem un apel catre medicii de familie si catre medicii specialisti care pot da bilet de trimitere penntru efectuarea de analize sa recomande pacientilor laboratorul nostru. De asemenea, facem apel catre populatie sa se adreseze acestui laborator”, spune Cristian Sirbu, directorul de ingrijiri al Spitalul Municipal de Urgenta din Barlad, conform adevarul.ro.

Laboratorul din cadrul Spitalului Municipal de Urgenta Barlad este acreditat RENAR, certificat care atesta calitatea serviciilor medicale prestate.

Vreme de mai multi ani, CJAS Vaslui nu a acordat fonduri pentru analize laboratorului din cadrul acestui spital decat in cazul bolnavilor internati.

Astfel, pacientii s-au obisnuit sa acceseze acet tip de serviciile medicale in sistem privat.

Citeste si Alin Tucmeanu, arestat si fara functie

Citeste si Vot favorabil pentru Guvernul Ciolos. Patriciu Achimas-Cadariu ramane ministru la Sanatate

Citeste si Cat de bine stiu romanii sa faca fata racelii si gripei

 

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. rezident says:

    Puteau sa aiba policlinica si atat.

  2. rezident says:

    Si se plang de desfiintarea spitalelor.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: