La multi ani medicilor de familie!

19/05/2015

La multi ani medicilor de familie!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-multi-ani-medicilor-de-familie/

ziua medicului de familie 2015La data de 19 mai se sarbatoreste Ziua Internationala a Medicului de Familie, stabilita de WONCA, organismul profesional international al medicilor de familie.

Merg la cabinetele lor in fiecare zi fara sa stie ce le rezerva ziua. Aici ii asteapta pacientii, cel mai multi deveniti chiar prieteni. Provocarile unei zile in cabinetul unei medic de familie sunt multe si diverse, iar pacientii sunt la fel de multi si diferiti.

Medicul de familie este un pilon important al comunitatii, pentru ca fata de alte ramuri ale medicinei, niciun alt profesionist nu cunoaste atat de bine omul, dincolo de pacient.

Munca medicului de familie nu este una usoara, ci din contra. Pe langa provocarile din cabinet de zi cu zi, sunt nevoiti sa lucreze in incertitudine si conditii dificile, mai ales ca acest sector este intr-o permanenta schimbare, iar sistemul nu le ofera prea multe optiuni. Si, cu toate acestea, la finalul unei zile pline, aprecierile la adresa muncii lui nu prea exista.

De ce se intampla asta? Cine are un raspuns clar? Oare doar in Romania este asa? Sunt intrebari pe care acesti profesionisti si le pun in fiecare zi. Raspunsurile, insa, intarzie sa apara, iar asta nu de ieri, de azi, ci de ani de zile.

“In data de 19 mai este Ziua Internationala a Medicului de Familiei, o ocazie de a va multumi pentru munca pe care o depuneti. Stim ca multi medici de familiei din lumea lucreaza mult si in conditii dificile, iar adesea se simt neapreciati. Nu auzim des cuvantul “ Multumesc” . De aceea, Wonca a stabilit data de 19 mai ca “Ziua Internationala a Medicului de Familiei”, pentru a recunoaste munca pe care o faceti in fiecare zi, cand oferiti ingrijire medicala pacientilor vostrii. Aceasta sarbatoare ne da ocazia de a va multumi pentru daruirea voastra din fiecare zi”, este mesajul transmis de Presedintelui WONCA, Prof. Michael Kidd, cu ocazia Zilei Internationale a Medicului de Familie 2015.

La multi ani medicilor de familie, profesionistilor care nu uita in nicio zi ca pe primul loc este pacientul!

La multi ani celor care muncesc cu pasiune, care pun suflet in actul medical si care reprezinta baza sistemului de sanatate!

La multi ani celor care desi nu sunt suficienti de apreciati, o iau mereu de la inceput, manati de dorinta de a oferi tot ceea ce stiu si pot mai bine pentru pacientii lor!

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial