La Institutul Cantacuzino s-ar putea relua productia de vaccinuri in doi ani

22/12/2017

La Institutul Cantacuzino s-ar putea relua productia de vaccinuri in doi ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-institutul-cantacuzino-s-ar-putea-relua-productia-de-vaccinuri-in-doi-ani/


Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a spus ca productia de vaccinuri va incepe in minimum doi ani. Institutul Cantacuzino a trecut oficial in subordinea Ministerului Apararii Nationale (MApN), iar ministrul Sanatatiii, Florian Bodog, si ministrul Apararii, Mihai Fifor, au semnat, vineri, protocolul de predare-primire.

“Asa cum stim, acest institut este foarte important atat pentru Romania, precum si pentru toata Europa, datorita faptului ca, in cazul in care reluam productia de vaccin, vom putea acoperi golurile de la nivelul Europei. Comisarul european pentru sanatate, Vytenis Andriukaitis, a acceptat ideea de a sprijini institutul pentru ca acest institut sa ajunga un pol european de productie de vaccinuri. Intr-un timp foarte scurt vom incepe productia de vaccinuri. Timp foarte scurt inseamna minim doi ani pentru a produce un vaccin. Cred ca se va incepe cu tulpini, componente de vaccin, cred ca asta va fi primul pas, si suntem pregatiti sa reluam productia de vaccin antigripal”, a declarat ministrul Florian Bodog, potrivit Digi24.ro.

Guvernul a adoptat in data de 29 noiembrie hotararea de organizare a Institutului Cantacuzino, trecut in subordinea Ministerului Apararii Nationale. Astfel, institutia se va numi Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino”.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: