La Iasi, numarul pacientilor confirmati cu Covid, mai mare in prima luna a starii de alerta

19/06/2020
La Iasi, numarul pacientilor confirmati cu Covid, mai mare in prima luna a starii de alerta

La Iasi, numarul pacientilor confirmati cu Covid, mai mare in prima luna a starii de alerta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-iasi-numarul-pacientilor-confirmati-cu-covid-mai-mare-in-prima-luna-a-starii-de-alerta/

Numarul persoanelor care au venit la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului ‘Sfantul Spiridon’ din Iasi si au fost diagnosticate cu virusul COVID-19 a crescut ingrijorator de mult de la intrarea in starea de alerta fata de numarul celor confirmati in timpul starii de urgenta.

Coordonatorul UPU-SMURD Iasi, profesorul universitar doctor Diana Cimpoesu, a explicat ca in cele doua luni de stare de urgenta la unitatea medicala pe care o conduce au fost confirmati cu noul coronavirus 51 de pacienti, in timp ce in prima luna de la intrarea in starea de alerta au fost 54 de pacienti cu teste pozitive recoltate in UPU, relateaza Agerpres.

“Deci intr-o singura luna de situatie de alerta au fost mai multi pacienti decat in doua luni de situatie de urgenta. Numarul de prezentari in UPU in luna de alerta, 15 mai – 15 iunie a fost cu 2.000 mai mare decat media lunara in stare de urgenta. Situatia este extrem de serioasa. Ii rugam pe ieseni sa respecte regulile stabilite de autoritati pentru ca este esential pentru viata lor. Zilnic avem interventii la pacienti cu suspiciune COVID-19 si la pacienti depistati pozitivi la Spitalele Boli Infectioase, de Pneumoftiziologie, CFR si inclusiv la Spitalul ‘Sfantul Spiridon’, mai ales daca au patologie medicala, gastroenterologica sau care tine de cardiologie”, a declarat Diana Cimpoesu, potrivit sursei citate.

Etichete: cazuri covid, upu iasi, teste covid, stare de alerta, stare de urgenta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: