Kelemen Hunor, despre testarea gratuita: Solutie de compromis de 30, 40 de zile

17/11/2021
Kelemen Hunor, despre testarea gratuita: Solutie de compromis de 30, 40 de zile

Kelemen Hunor, despre testarea gratuita: Solutie de compromis de 30, 40 de zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/kelemen-hunor-despre-testarea-gratuita-solutie-de-compromis-de-30-40-de-zile/

Referitor la proiectul certificatului verde Covid, Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat ca se poate accepta o solutie de compromis de testare gratuita, dar nu mai mult de 30, 40 de zile. Potrivit acestuia, Parlamentul trebuie sa gaseasca o solutie buna, nu una de compromis.

“Lucrurile stau in felul urmator: Daca statul iti asigura vaccinul gratis, daca nu te-ai vaccinat, te-ai imbolnavit, iti asigura tratament pe gratis in spital, nu poti sa astepti totul de la stat, pe gratis. Nu functioneaza. Si eu am fost impotriva sa platim de la bugetul de stat testarile, cand platesti vaccinul, cand platesti tratamentul. Se poate accepta o solutie de compromis de 30 de zile, 40 de zile, pana cand se face vaccinarea completa, cu doua doze, Dar mai mult nu pot accepta, pentru ca acest lucru inseamna ca mergem spre a goli bugetul statului”, a declarat Kelemen Hunor la B1 TV, citat si de Agerpres.

Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor s-a reunit, marti, pentru a discuta proiectul privind certificatul verde, insa nu s-a ajuns la o concluzie finala, in sedinta fiind doar prezentate amendamente depuse pana in prezent.

Nelu Tataru, presedintele Comisiei de sanatate, a precizat ca s-a acceptat varianta testarii Covid gratuite pentru persoanele nevaccinate, pe o perioada de 30 de zile atat in cazul angajatilor la stat, cat si al celor de la privat.

O posibila hotarare vizavi de acest proiect ar putea fi adoptata in cursul saptamanii viitoare.

Etichete: testare covid, testare gratuita covid, certificatul verde covid, kelemen hunor

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: