Dezbateri certificatul verde: S-a acceptat testarea gratuita timp de 30 de zile

16/11/2021

Dezbateri certificatul verde: S-a acceptat testarea gratuita timp de 30 de zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dezbateri-certificatul-verde-s-a-acceptat-testarea-gratuita-timp-de-30-de-zile/

Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor s-a reunit, marti, pentru a discuta proiectul privind certificatul verde, insa nu s-a ajuns la o concluzie, in sedinta fiind doar prezentate amendamente depuse pana in prezent.

Intrebat daca liberalii si-au schimbat opinia in privinta testarii, Nelu Tataru, presedintele Comisiei de sanatate, a precizat ca s-a acceptat varianta testarii Covid gratuite pentru persoanele nevaccinate, pe o perioada de 30 de zile atat in cazul angajatilor la stat, cat si al celor de la privat.

“Dupa cum ati putut vedea, s-a acceptat ca termen de 30 de zile sa avem testari gratuite”, a adaugat Tataru, aratand ca este vorba de 10 teste.

El a spus ca amendamentele prezentate in sedinta comisiei pot fi si retrase si ca nu exista un consens pe amendamentul privind testarea gratuita timp de 30 de zile.

“In acest moment, nu. Discutiile noastre au fost de prezentare a amendamentelor, toate, vor fi discutii ulterioare”, a afirmat Tataru, citat de Agerpres.

Intrebat daca legea se va aplica si pentru parlamentari, el a precizat ca vor fi discutii in perioada urmatoare.

De asemenea, in legatura cu posibilitatea introducerii in certificatul verde si a testului de anticorpi, liberalul a sustinut ca in prezent nu este agreata aceasta idee.

 

Etichete: testare gratuita covid, testare covid, proiect certificatul verde

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: