Judete cu cate un singur medic endocrinolog

10/11/2015

Judete cu cate un singur medic endocrinolog

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/judete-cu-cate-un-singur-medic-endocrinolog/

doctori-capitalaEste criza de medici specialisti endocrinologi la multe spitalele din tara. In  unele judete precum Tulcea si Olt,  exista cate un singur endocrinolog, care este nevoit sa ingrijeasca toti pacientii.
Managerii spitalelor spun ca incearca de ani buni sa gaseasca medici specialist endocrinologi, dar fara succes.
Cel mai multi medici cu aceasta specializare prefera sa plece in strainatate, unde conditiile sunt mai bune , iar salariile mult mai mari.

In judetul Slatina, spre exemplu, in tot judetul exista doar un medic endocrinolog, care profeseaza de 23 de ani in Spitalul endocrinolog din intreg judetul. In prezent, spune ca a ajuns sa nu mai faca fata avalansei de pacienti.

“Sincer este din ce in ce mai greu, tot mai multi pacienti au aflat de aceste servicii si datorita normelor impuse de casa de asigurari privitoare la validarea cu cardul la pacient care necesita timp”, spune dr. Claudia Trita, medic endocrinolog, conform Digi24.

La Tulcea, aceeasi problema. Un singur medic endocrinolog este nevoit sa aiba grija de toti pacientii din judet.

“Munca este continua. Pana la ora 15:00 nu ma opresc. Mai vin si pacienti neprogramati, din satele indepartate, pe care trebuie sa ii vezi. Nu ai cum sa ii trimiti acasa”, spune dr. Catalin Popescu, medic specialist endocrinolog.

De altfel, managerul spitalului judetean din Tulcea spune ca scoate lunar la concurs postul de endronolog, dar nimeni nu pare atras de oferta.

“Asigurarea unei locuinte, posibilitati de angajare pentru sot sau sotie daca exista, faclitati in ceea ce priveste participarea la cursuri. La targuri de joburi, majoritatea – si erau multi pe care ii cunosteam, rezidenti de ultim an – ei isi cautau joburi in strainatate. Categoric ca nu face fata un singur medic… Dar zic eu, asa, parerea mea, ca se sacrifica. Da, se cam sacrifica”, spune Tudor si Nastasescu, manager SCJU Tulcea, tot conform Digi24.

Aceasta situatie nu se intalneste doar in cele doua judete, ci si in altele din tara.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: