Judecatorii au decis scoaterea de sub control judiciar a fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea

11/05/2020

Judecatorii au decis scoaterea de sub control judiciar a fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/judecatorii-au-decis-scoaterea-de-sub-control-judiciar-a-fostului-ministru-al-sanatatii-sorina-pintea/

Tribunalul Bucuresti a dispus, luni, 11 mai, revocarea masurii controlului judiciar in cazul fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, trimisa in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita.

Decizia nu este insa definitiva si poate fi atacata de DNA la Curtea de Apel Bucuresti, relateaza Agerpres.

Conform DNA, in perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect proiectarea si executia lucrarilor de amenajare a blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si a unor spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta ‘Dr. Constantin Opris’ Baia Mare, incheiat in anul 2019.

Potrivit anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii in incinta unitatii medicale pe care o conducea.

“In data de 28 februarie, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, mentioneaza DNA.

Potrivit sursei citate, pe 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestata preventiv de Tribunalul Bucuresti, insa a fost eliberata din arest pe 6 martie, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, instanta care a plasat-o sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Etichete: sorina pintea, luare de mita sorina pintea, pintea ministrul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: