Johnson & Johnson a solicitat oficial Agentiei Europene a Medicamentului autorizarea vaccinului sau anti-Covid

18/02/2021
Johnson & Johnson a solicitat oficial Agentiei Europene a Medicamentului autorizarea vaccinului sau anti-Covid

Johnson & Johnson a solicitat oficial Agentiei Europene a Medicamentului autorizarea vaccinului sau anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/johnson-johnson-a-solicitat-oficial-agentiei-europene-a-medicamentului-autorizarea-vaccinului-sau-anti-covid/

Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a primit o solicitare oficiala din partea companiei Janssen (filiala belgiana a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson) pentru autorizarea conditionata a vaccinului acesteia anti-COVID-19, relateaza agentia EFE.

EMA va evalua aceasta cerere ”intr-un calendar accelerat”, intrucat a inceput din decembrie o analiza in timp real a datelor privind eficacitatea si siguranta vaccinului Johnson & Johnson, scrie si Agerpres.

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) din cadrul EMA estimeaza ca evaluarea sa asupra acestui vaccin s-ar putea incheia aproximativ la jumatatea lunii martie, cu conditia ca informatiile prezentate de compania farmaceutica sa fie ”suficient de complete si solide”, astfel incat acest vaccin sa primeasca autorizatia de comercializare conditionata in UE.

Potrivit companiei Johnson & Johnson, vaccinul sau anti-COVID-19 a avut o eficacitate globala de 66% in testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

In testele clinice la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protectiei impotriva formelor moderate si severe de COVID-19 a variat de la 72% in SUA, la 66% in America Latina si la numai 57% in Africa de Sud, tara unde a fost detectata una dintre noile mutatii mai contagioase ale coronaviruslui.

Acest vaccin care este administrat intr-o singura doza, are o eficacitate de 85% in prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseste un adenovirus pentru a determina un raspuns imun al organismului impotriva coronavirusului. Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech si Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce faciliteaza distributia, mai transmit EFE si Agerpres.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin anti-covid johnson & johnson, agentia europeana a medicamentului

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: