Islandezii vor fuma doar pe baza de reteta de la medic

07/07/2011

Islandezii vor fuma doar pe baza de reteta de la medic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/islandezii-vor-fuma-doar-pe-baza-de-reteta-de-la-medic/

O initiativa legislativa ce se bucura de sprijin larg in parlament ar putea elimina complet tigarile din mica insula islandeza, potrivit Agerpres. Momentan, populatia Islandei numara doar 318.000 de locuitori, drept pentru care autoritatile au inceput sa acorde o atentie speciala sanatatii rezidentilor ramasi pe insula, in primul rand prin diminuarea numarului de decese premature din cauza fumatului.

Conform noului proiect de lege, tigarile urmeaza sa dispara de pe rafturile tuturor supermarketurilor, fara exceptie, din magazinele de pe langa statiile de benzina, chioscuri si magazinele duty-free. Viciul fumatului ar putea sa fie echivalat cu dependenta de droguri, iar fumatorii ar putea sa fie obligati sa faca vizite regulate la medic.

Astfel, prin consiliere si un tratament adecvat impotriva dependentei de nicotina, pacientul va fi determinat in cele din urma sa renunte la fumat. Daca nici aceste masuri nu vor ajuta, atunci, potrivit noii legi, fumatorii vor avea nevoie de reteta speciala de la medic pentru a-si cumpara tigari.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: