Iohannis: Vaccinarea este voluntara si asa va ramane, insa sunt de parere ca este nevoie de mai multa vaccinare

09/07/2021

Iohannis: Vaccinarea este voluntara si asa va ramane, insa sunt de parere ca este nevoie de mai multa vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/iohannis-vaccinarea-este-voluntara-si-asa-va-ramane-insa-sunt-de-parere-ca-este-nevoie-de-mai-multa-vaccinare/

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat inca odata ca vaccinarea anti-COVID este voluntara si asa va ramane.

“Vaccinarea se impune, adica este de dorit, este importanta, este necesara. Nu, eu nu sunt adeptul vaccinarii obligatorii si noi, de fapt, de la inceput de cand spunem de diferite tipuri de vaccin, am spus ca vaccinarea este voluntara si asa va ramane, insa sunt de parere ca este nevoie de mai multa vaccinare. Romania este dintre statele care are un grad mic de vaccinare si prin asta automat suntem mult mai expusi in fata valului patru care se vede ca vine. Deja, sunt state europene unde valul patru se poate masura. Eu imi doresc tare mult ca romanii sa inteleaga foarte bine ca pandemia nu s-a terminat. Acum suntem intr-o pauza de vara, dar pandemia revine cu noi si noi variante, mutatii ale virusului si singura protectie este vaccinul. De aceea repet: vaccinati-va pana sunteti sanatosi!”, a precizat presedintele Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

De curand, seful statului a declarat ca nu crede ca ar trebui impuse noi masuri restrictive in contextul raspandirii variantei Delta a noului coronavirus, dar vaccinarea da.

“Sincer, nu cred ca masurile restrictive trebuie impuse acum, dar vaccinarea da. Am trecut printr-un an si jumatate de pandemie si am repetat acest lucru de multe ori si o sa o repet si acum. Iesirea din pandemie si prevenirea revenirii pandemiei, pentru ca de asta vorbim acum, sta in vaccinare. La noi vaccinarea este posibila, vaccinul este disponibil fara programare, fara niciun fel de birocratie. Eu recomand in continuare fiecarui roman sa se vaccineze daca nu doreste sa ajunga la spital. Atat de simplu este”, sustinea Iohannis potrivit sursei citate.

Etichete: vaccinarea voluntara, vaccinarea obligatorie, vaccinarea anti-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati