Iohannis: Sistemul sanitar, ca mare sistem public, are nenumarate probleme

05/10/2016

Iohannis: Sistemul sanitar, ca mare sistem public, are nenumarate probleme

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/iohannis-sistemul-sanitar-ca-mare-sistem-public-are-nenumarate-probleme/

DECIZIE-SANATATE-2016Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a afirmat  ca va discuta cu ministrul Sanatatii despre starea sistemului sanitar public, care, in opinia sa, “are nenumarate probleme”, la fel ca si alte mari sisteme publice.

“Voi avea o discutie cu ministrul Sanatatii dupa vizita de la Oncogen (Timisoara, n.r.) si vom discuta si aceasta problema. Din punctul meu de vedere, sistemul sanitar, ca mare sistem public, are nenumarate probleme care sunt de diverse naturi. Cred ca e nevoie si aici ca si in celelalte mari sisteme, al Educatiei, al Administratiei, de o reconstructie foarte bine gandita si foarte serios pusa in practica”, a precizat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Seful statului mai spune ca unele chestiuni se pot rezolva in timp relativ scurt, asa cum a fost atunci cand in CSAT au fost luate unele decizii legate de laboratoarele pentru biocide, iar Ministerul Sanatatii a lucrat peste vara si a venit cu reglementari care in principiu rezolva problema.

“Iata o situatie punctuala care se poate rezolva introducand cateva norme in sistem. Dar problemele mari nu se pot rezolva de azi pe maine si de aceea trebuie sa avem o gandire pentru intregul sistem. O strategie sectoriala si sunt sigur ca vom reusi si in sistemul sanatatii publice, cum o sa reusim si in domeniu educatiei”, a mai declarat presedintele Romaniei, potrivit sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: