Iohannis: Propagarea ideilor toxice impotriva vaccinarii, un atac impotriva umanitatii

11/10/2021

Iohannis: Propagarea ideilor toxice impotriva vaccinarii, un atac impotriva umanitatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/iohannis-propagarea-ideilor-toxice-impotriva-vaccinarii-un-atac-impotriva-umanitatii/

Presedintele Klaus Iohannis atrage trage atentia asupra pericolelor cu care se confrunta societatea din cauza dezinformarii in plina criza sanitara.

“Din pacate, situatia pandemica, pe langa criza sanitara profunda, a favorizat manifestarile de ura, indiferenta, intoleranta, antisemitism si xenofobie. In acest context, comunicarea in mediul on-line a devenit cel mai important si raspandit instrument, un mediu in care dezinformarile, discursul plin de ura si stirile false s-au propagat foarte usor si au alimentat sentimente de neincredere si nesiguranta.”, a transmis seful statului intr-un mesaj dat publicitatii cu prilejul Zilei Nationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

In discursul sau, Iohannis a mai precizat ca propagarea ideilor toxice impotriva vaccinarii reprezinta un atac direct impotriva umanitatii

“Sute de oameni mor in fiecare zi si altii agonizeaza in saloanele de terapie intensiva din cauza infectarii cu acest virus teribil cu care ne confruntam. Foarte multi sunt victimele unor fanatici conspirationisti si populisti cinici care propaga idei toxice impotriva vaccinarii, ceea ce reprezinta un atac direct impotriva umanitatii. Sa nu ramanem indiferenti in fata acestui avant care risca sa macine fundamentul democratiei noastre. Astfel de manifestari sunt absolut intolerabile si avem datoria, fiecare dintre noi, sa sanctionam cu celeritate, dur si ferm, orice derapaj si sa aparam drepturile si libertatile fundamentale, democratia si valorile europene.”, se mai arata in mesajul presedintelui Romaniei.

Etichete: fanatici cospirationisti anti-vaccinare, idei toxice impotriva vaccinarii, criza sanitara, klaus iohannis

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Nelu Tataru: Sistemul medical din Romania e un sac fara fund

Rolul farmaciilor in perspectiva valului cinci al pandemie

Hans Kluge (OMS): Obligativitatea vaccinarii este o solutie de ultima instanta

Florin Citu: Certificatul verde, o masura care ajuta economia

EMA: Medicament impotriva artritei, autorizat pentru tratarea pacientilor Covid