Ioana Mihaila: Livrarea vaccinului anti-Covid pentru copii este intarziata

12/01/2022
Ioana Mihaila: Livrarea vaccinului anti-Covid pentru copii este intarziata

Ioana Mihaila: Livrarea vaccinului anti-Covid pentru copii este intarziata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ioana-mihaila-livrarea-vaccinului-anti-covid-pentru-copii-este-intarziata/

Ioana Mihaila, fostul ministru al Sanatatii, spune ca livrarea vaccinului anti-Covid pentru copii, in Romania, este intarziata.

“La noi, deși avem recomandarea EMA, deși exista semnate contractele cu unul dintre furnizori pentru 2022, livrarea vaccinului pentru copii este intarziata. Asta deși nu am avut aproape deloc restricsii de sarbatori, am trimis copiii la școala inca din 3 ianuarie și avem o rata mica de vaccinare la adulsi.
Și sa nu uitam, testarea in școli este acum blocata pentru ca statul roman a organizat o licitasie cel pusin discutabila. Motivele invocate nu pot fi luate in serios. Faptul ca nu a existat prevedere bugetara pentru dozele de vaccin pentru copii nu poate fi o scuza, in contextul in care anul trecut am avut buget separat și contract cu același furnizor. Și trebuie luat in calcul și faptul ca Guvernul poate sa dea bani din fondul de rezerva pentru cheltuieli noi, “neprevazute”. Dar, Guvernul a preferat sa imparta fondul de rezerva discresionar primariilor și acum sa creasca pensii speciale. Pentru asta exista buget, pentru a preveni complicasiile la copiii din Romania care vor trece printr-un nou val de infectari, nu exista.”, a scris Ioana Mihaila la pagina sa de Facebook.

Ea a dat exemplele altor tari europene care deva adimistreaza vaccinul copiilor.

“In noiembrie, Asociasia Europeana a Medicament, a ului (EMA) recomanda administrarea vaccinului anticovid la copiii cu varsta intre 5-11 ani. Spania, Italia, Fransa și alte sari europene administreaza vaccin copiilor din luna decembrie. Germania vaccineaza din decembrie copiii vulnerabili. Canada a autorizat vaccinul pentru copii inca din luna noiembrie, iar in Statele Unite s-a publicat planul de vaccinare a copiilor din octombrie și a inceput vaccinarea din luna noiembrie.”, a mai precizat fostul ministru al Sanatatii.

 

Etichete: vaccin anti-covid copii, livrare vaccin anti-covid copii, ioana mihaila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: