Ministrul Sanatatii: Introducem noi medicamente pe lista de compensate. Sunt in jur de 16 molecule noi

31/01/2017

Ministrul Sanatatii: Introducem noi medicamente pe lista de compensate. Sunt in jur de 16 molecule noi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/introducem-noi-medicamente-pe-lista-de-compensate-sunt-in-jur-de-16-molecule-noi/

PASTILE

Toate medicamentele evaluate de Agentia Nationala a Medicamentului vor fi introduse pe lista de compensate, in mod continuu, a declarat sambata, la Oradea, ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

“Toate medicamentele care au fost evaluate de Agentia Nationala a Medicamentului, indiferent cum s-a numit acel medicament, va fi introdus pe lista de compensate. Si acesta va fi un proces continuu. Noi am spus ca in primul trimestru introducem medicamente noi, dar aceasta va fi repetata ori de cate ori va fi nevoie, ori de cate ori vor fi medicamente care au fost evaluate deja de Agentia Nationala a Medicamentului. Pe site, in transparenta decizionala, se va gasi de saptamana viitoare actul normativ prin care introducem noi medicamente pe lista de compensate. Sunt in jur de 16 molecule noi, care sunt deja evaluate, pentru cancer, pentru boli hepatice, boli cardiovasculare”, a declarat¬† ministrul Florian Bodog, ministrul Sanatatii citat de Agerpres.

El a mai precizat ca reducerea preturilor la medicamente este prevazuta intr-o singura transa.

“Ordinul privind reducerea pretului la medicamente este pe site, la transparenta decizionala, deja firmele au cerut consultari publice pe aceasta tema. Nu va ascund faptul ca am avut discutii cu ei inainte, pentru ca nu este interesul guvernului sa ieftinim medicamentele si sa dispara de pe piata sau sa se plece la export paralel. Continuam discutia si incercam sa gasim cea mai buna cale ca aceasta ieftinire sa nu se repercuteze negativ asupra pacientilor”, a mai spus Bodog, potrivit sursei mentionate.

De asemenea,  el afirma ca, prin scaderea preturilor la medicamente, producatorii ar avea, intr-o oarecare masura, de suferit, dar pe de alta parte, nu le-ar fi afectate afacerile, deoarece, in acelasi timp, se introduc medicamente noi pe lista de compensate.

“Ei au obligatia, timp de un an, sa asigure necesarul national de medicamente. Ma voi asigura prin masuri legale ca acest lucru se va intampla. Voi solicita ca producatorii care doresc sa se retraga de pe piata sa faca in scris acest lucru pentru ca Unifarm-ul sa gaseasca medicamente generice sau inlocuitoare pentru cele care ar urma sa se retraga de piata”, a mai spus ministrul sanatatii.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: