Interventie pentru pacienti oncologici, in premiera la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti

26/08/2020

Interventie pentru pacienti oncologici, in premiera la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/interventie-medicala-pentru-pacienti-oncologici-in-premiera-la-spitalul-judetean-de-urgenta-pitesti/

La Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti a fost realizata o interventie medicala in premiera pentru aceasta zona, indicata pacientilor oncologici.

Potrivit conducerii unitatii medicale, metoda o inlocuieste pe cea chirurgicala si asigura hranirea enterala de lunga durata a pacientului.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Neoplazii mieloproliferative

“In luna decembrie 2019, Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti a achizitionat pentru Sectia Gastroenterologie o linie de endoscopie digestiva de inalta performanta. In data de 23 august 2020, in premiera medicala pentru judetul Arges, s-a montat gastrostoma percutana endoscopica, indicata pacientilor oncologici cu neoplasm in sfera ORL si tract digestiv superior pentru care alimentarea pe gura este dificila sau imposibila. Aceasta metoda este mai putin invaziva, inlocuieste metoda chirurgicala de montare si asigura hranirea enterala de lunga durata a pacientului. (…) In acest mod, un numar mare de pacienti oncologici nu vor mai fi nevoiti sa plece in alte centre medicale pentru astfel de interventii”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Potrovot sursei citate, echipa care a efectuat interventia a fost formata din dr. Miulescu Ana-Maria, medic specialist gastroenterologie si endoscopie interventionala, dr. Bidivenciu Daniel, medic specialist Chirurgie, dr. Olariu Dan, medic specialist Chirurgie si dr. Ciocanea Adrian, medic specialist Anestezie.

Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti va achizitiona in luna septembrie o noua linie de endoscopie digestiva diagnostica pentru Unitatea de Primiri Urgente si un duodenoscop pentru Blocul Operator in vederea realizarii altor premiere medicale pentru judetul Arges.

Etichete: interventie medicala ooncologie, spitalul judetean de urgenta pitesti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Webinar medical | Actualitati in managementul neuropatiei diabetice

Petitie prin care se solicita raportarea infectiilor din spitale

Webinar medical gratuit | Fierul, energia si contractilitatea

Spitalul “Victor Babes” Timisoara a primit un analizator automat de imunologie

FDA a aprobat un test Covid care detecteaza prezenta anticorpilor si nivelul de protectie asigurat de acestia