Intalnire intre reprezentantii MS si candidatii nerepartizati la concursul de rezidentiat

11/12/2015

Intalnire intre reprezentantii MS si candidatii nerepartizati la concursul de rezidentiat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/intalnire-intre-reprezentantii-ms-si-candidatii-nerepartizati-la-concursul-de-rezidentiat/

ministerul sanatatii-nouReprezentantii Ministerului Sanatatii s-au intalnit joi cu un grup de absolventi ai facultatilor de medicina care au obtinut punctaj de promovare si nu au putut alege loc/post datorita epuizarii acestora.  Acestia au solicitat suplimentarea numarului de locuri.

Reprezentanti Ministerului Sanatatii au subliniat ca repartitia candidatilor se face cu respectarea Ordonantei Guvernului nr.18 din 2009, privind organizarea si functionarea rezidentiatului.
Astfel, in situatia, existenta la Bucuresti, in care au obtinut punctajul minim de promovare un numar mai mare de candidati decat cel al locurilor/posturilor existente, candidatii sunt repartizati prin organizarea unui nou concurs.

Reprezentantii MS au subliniat ca singura modalitate legala in care locurile/posturile ramase neocupate pot fi ocupate este aceea a Ordonantei nr.18 din 2009 care prevede ca: “Prin exceptie de la prevederile art. 16 si 18, in cazul in care la finele repartitiei candidatilor promovati la concursul de rezidentiat raman locuri/posturi de rezident neocupate, Ministerul Sanatatii poate organiza, pentru ocuparea acestora, o sesiune extraordinara de concurs de rezidentiat in primul semestru al anului urmator”.

In Metodologia concursului de rezidentiat din 15 noiembrie 2015 aprobata prin Ordinul Comun MS si MECS nr.1195/5414/2015 s-a prevazut ca : ”Locurile si posturile ramase neocupate in urma finalizarii alegerilor nu se vor putea redistribui altor candidati declarati promovati in alte centre universitare, acestea urmand a fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidentiat.”

Oficialii MS au aratat ca o suplimentare de locuri la Bucuresti nu se incadreaza in prevederile legale si va atrage o depasire a cifrei de scolarizare aprobata prin HG nr.211/2015, se arata intr-o informare de presa de pe site-ul MS.

De asemenea, o redistribuire fara concurs ar constitui o masura discriminatorie fata de cei care au promovat acest examenul de rezidentiat organizat in data de 15 noiembrie 2015 in centrele universitare medicale din tara.

Din datele Ministerului Sanatatii rezulta ca un numar de 153 candidati care au obtinut un punctaj minim de promovare nu au putut alege loc/post intrucat acestea au fost ocupate.

Ministerul Sanatatii a crescut anual numarul de locuri/posturi scoase la concursul de rezidentiat, in 2015 fiind scoase la concurs 4.000 de locuri/posturi, mai scrie in sursa citata.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: