Institutul Cantacuzino ar putea produce, in curand, un vaccin gripal

02/12/2020
Institutul Cantacuzino ar putea produce, in curand, un vaccin gripal

Institutul Cantacuzino ar putea produce, in curand, un vaccin gripal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/institutul-cantacuzino-ar-putea-produce-in-curand-un-vaccin-gripal/

Conducerea Institutului National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara ‘Cantacuzino’ si-a exprimat speranta ca pana la sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor sa fie obtinut un vaccin gripal trivalent sigur care sa poata fi autorizat.

“Suntem in plin proces de testare si de reluare a cercetarii vizavi de productia de vaccin gripal trivalent. A debutat acum o luna si jumatate testarea pe aproximativ 250.000 de oua embrionate si speram ca pana la sfarsitul anului sau inceputul anului 2021 sa avem un produs sigur pe care sa putem sa il autorizam si sa il dezvoltam ca produs sigur. In momentul in care vom putea raporta ‘Avem acest produs sigur!’ trebuie sa facem transferul tehnologic intr-o arie de productie conform normelor GMP. In acest moment suntem in plin proces de verificare, de cercetare, de dezvoltare a vaccinului trivalent”, a declarat Florin Oancea, directorul general al Institutului, citat de Agerpres.

De asemenea, premierul Ludovic Orban spune ca in prezent se cauta si solutii pentru producerea vaccinului.

Continut educational:

“Acum suntem in faza de finalizare a produsului, faza finala de cercetare, de finalizare a produsului, de testare a lui, de verificare. Evident, in paralel, gandim o solutie pentru a-l putea produce. La ora actuala exista o linie de productie, din care lipseste un utilaj, pe care se poarta discutii pentru achizitionarea acestui utilaj. De asemenea, exista si alte solutii posibile pentru a construi o capacitate de producere de vaccin care sa respecte toate conditiile legale”, a precizat seful Guvernului conform sursei citate.

Institutul ‘Cantacuzino’ a anuntat lansarea pe piata a imunomodulatorului OROSTIM-HV, care va putea fi achizitionat incepand cu data de 2 decembrie.

Etichete: vaccin gripal, vaccin cantacuzino, vaccin gripal tetravalent

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Florina Cristina Comanici says:

    Trivalent in epoca vaccinurlor gipale tetravalente? Bani irositi pe o cercetare inutila. Nu vor avea piata de desfacere pentru un produs depasit moral din start.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: