Instanta a decis ca 150 de medici si asistente din Bacau sa isi primeasca retroactiv sporurile

03/06/2019

Instanta a decis ca 150 de medici si asistente din Bacau sa isi primeasca retroactiv sporurile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/instanta-a-decis-ca-150-de-medici-si-asistente-din-bacau-sa-isi-primeasca-retroactiv-sporurile/

Judecatorii au hotarat ca aproape 150 de medici si asistente medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau sa primeasca retroactive drepturile salariale restante rezultate in urma unui calcul gresit al unor sporuri.

Acest lucru nu a fost prevazut in bugetul spitalului, care a gasit solutia esalonarii acordarii sumelor restante.

“Desi noi eram informati ca sporurile se mentin la nivelul anului anterior, instanta nu a tinut cont de preambulul legilor de salarizare si le-a dat castig de cauza acestor medici si asistente. Un expert aprobat de instanta urmeaza sa calculeze pentru fiecare in parte cati bani sunt de primit”, a declarat conducerea SJU Bacau, conform publicatiei Ziarul Evenimentul.

Conform sursei citate, unitatea medicala a pierdut anul trecut un alt proces deschis de circa 70 de medici tot pe chestiuni de salarizare, datorandu-le acestora in total circa trei milioane de lei. In prezent, la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau sunt angajati 222 de medici si 772 de asistenti medicali.

 

Etichete: sporuri medici, sporuri personal medical, spital judetean de urgenta bacau

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: