Inspectorii sanitari au amendat Spitalul Bagdasar Arseni cu 63.000 lei

15/01/2020
Inspectorii sanitari au amendat Spitalul Bagdasar Arseni cu 63.000 lei

Inspectorii sanitari au amendat Spitalul Bagdasar Arseni cu 63.000 lei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inspectorii-sanitari-au-amendat-spitalul-bagdasar-arseni-cu-63-000-lei/

La solicitarea Ministerului Sanatatii, inspectorii sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, au efectuat, in perioada 13.01.2020 – 14.01.2020, un control la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni.

Echipa de control a verificat modul de efectuare a operatiunilor de curatenie si dezinfectie in spital de catre personalul auxiliar, precum si modul in care sunt respectate normele tehnice privind curatarea, dezinfectia si sterilizarea la nivelul unitatii sanitare, dar si respectarea normelor de supraveghere, prevenire si limitare a infectiilor asociate asistentei medicale.

Inspectorii sanitari au constatat consemnat mai multe nereguli in modul de efetuare a operasiunilor de curatenie in unitatea sanitara, care are externalizat serviciul de curatenie si dezinfectie catre o societate comerciala, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

De asemenea, inspectorii sanitari au descoperit ca procedura operationala privind curatenia si dezinfectia in spital elaborata de medicul epidemiolog si directorul de ingrijiri medicale, aprobata de managerul unitatii sanitare, nu a fost adusa la cunostinta firmei de curatenie in vederea instruirii personalului si a implementarii acesteia.
In aceasta procedura operationala nu este cuprins si protocolul de curatare, dezinfectie a ustensilelor de curatenie, inclusiv a mopurilor si lavetelor reutilizabile.

Procedurile si normele de conduita profesionala privind desfasurarea activitatii in cadrul societatii comerciale ,sunt incomplete si in neconcordanta cu legislatia in vigoare.

Conform sursei citate, au fost constatate nereguli privind spalarea mopurilor utilizate la curatenie, in neconcordanta cu procedurile aprobate.

“Mai mult, la momentul controlului, in depozitul de materiale de curatenie al societatii comerciale nu exista in stoc dezinfectant de nivel inalt, desi conform contractului de prestari servicii incheiat, prestatorul are obligatia de a efectua dezinfectia curenta si terminala numai cu dezinfectanti de nivel inalt in sectiile cu risc crescut, iar in dotarea spitalului exista produse biocide de nivel inalt utilizate de personalul spitalului pentru dezinfectia suprafetelor critice specifice fiecarei sectii.”, se precizeaza in comunicat.

Pentru neconformitatile constatate au fost aplicate 6 amenzi contraventionale, in voloare totala de 63.000 lei.
Inspectorii sanitari au lasat unitatii sanitare o serie de masuri care trebuie implementate in perioada urmatoare.

Etichete: spitalul bagdasar arseni, curatenie spitale, dezinfectie spital, biocide

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: