Inspectia Sanitara a suspendat blocul operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala Bucuresti

11/07/2016

Inspectia Sanitara a suspendat blocul operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inspectia-sanitara-a-suspendat-blocul-operator-aseptic-de-la-spitalul-clinic-de-chirurgie-oro-maxilo-faciala-bucuresti/

DENTIST-2016Inspectorii sanitari ai Directiei de Sanatate Publica Bucuresti (DSP) au decis suspendarea blocului operator aseptic de la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala Bucuresti incepand cu data de 18 iulie.

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii, in luna ianuarie 2016, inspectorii verificasera spitalul si constatasera necesitatea unor lucrari de reparatii si de igienizare a blocului operator situat la etajul al treilea al unitatii.

In urma controlului, inspectorii au dispus realizarea unui plan de conformare si executarea lucrarilor in termenele asumate de spital.

Pe 28 iunie, Inspectia a efectuat un recontrol si a observat nerespectarea termenelor din planul de conformare. Lucrarile de igienizare si reparatie nu au fost efectuate, desi spitalul a cerut lunar Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti fondurile necesare.

Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala Bucuresti are doua blocuri operatorii: unul septic si unul aseptic. Masura suspendarii se refera la cel aseptic, iar igienizarea trebuie facuta nu numai in sala de operatii, ci si in incaperile conexe acesteia: saloane, holuri de acces, sala de pansamente si anexele.

Odata suspendat blocul operator aseptic, cazurile care ar fi fost tratate aici vor fi
redirectionate catre alte spitale. Masura intra in vigoare pe 18 iulie pentru ca pana atunci pacientii din saloane sa poata fi externati.

Pentru reluarea activitatii in blocul operator aseptic, spitalul trebuie sa efectueze lucrarile de reparatii si igienizare si sa depuna cerere in acest sens la DSP Bucuresti.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi