INSP | Ziua Mondiala a Sanatatii: Sanatate pentru toti

07/04/2023
INSP | Ziua Mondiala a Sanatatii: Sanatate pentru toti

INSP | Ziua Mondiala a Sanatatii: Sanatate pentru toti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/insp-ziua-mondiala-a-sanatatii-sanatate-pentru-toti/

In fiecare an, pe data de 7 aprilie este celebrata Ziua Mondiala a Sanatatii, ocazie cu care fiecare individ, sau comunitate isi indreapta atentia catre beneficiile unei mai bune stari de sanatate.

In acest an, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) isi va sarbatori cea de-a 75-a aniversare de la infiintare.

Odata cu celebrarea a 75 de ani de activitate pentru imbunatatirea sanatatii publice, atentia este indreptata catre toate categoriile de varsta si catre toate aspectele care contribuie la o stare buna de sanatate.

Totodata reprezinta o oportunitate de a privi retrospectiv la succesele din domeniul sanatatii publice, care au avut ca rezultate imbunatatirea calitatii vietii in ultimele sapte decenii si de a motiva actiunile privind abordarea provocarilor de astazi si de maine, transmite Institutul National de Sanatate Publica (INSP) cu aceasta ocazie.

Activitatile derulate cu prilejul Zilei Mondiale a Sanatatii urmaresc cresterea gradului de constientizare si intelegere a problemelor de sanatate, venind in sprijinul comunitatilor de la nivel local si international pentru implicarea in actiuni care sa aiba drept rezultat imbunatatirea starii de sanatate.

“Sub umbrela sloganului “Sanatate pentru toti”, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii ne alaturam procesului de informare prin organizarea unor ateliere de lucru, in Bucuresti si in centrele regionale, dedicate copiilor, structurate pe diferite teme de sanatate precum igiena mainilor, igiena orala, importanta reciclarii, alimentatia sanatoasa, activitatea fizica etc.”, precizeaza INSP intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi a desfasurat pe parcursul intregii saptamani, activitati de informare privind sanatatea prin alimentatie, in opt unitati de invatamant din regiune si a organizat un atelier de lucru cu copiii ce a avut ca tema importanta igienei orale.

“Activitatea “Mananci sanatos, faci miscare, cresti frumos”, desfasurata de catre Centrul Regional de Sanatate Publica Cluj, are ca scop promovarea unei alimentatii sanatoase si a activitatilor fizice in randul elevilor din ciclul primar, grupa de varsta relevant atat din perspectiva riscului de supra-pondere-obezitate si sedentarism cat si a capacitatii crescute de adaptabilitate si potential de schimbare comportamentala ca urmare a unei interventii de informare, educare si comunicare.”, mai transmite INSP.

Centrul Regional de Sanatate Publica Timisoara organizeaza, in parteneriat cu Directiile de Sanatate Publica din Arad, Hunedoara, Timis si cu Inspectoratele Scolare Judetene, actiuni de informare destinate prescolarilor, privind importanta igienei personale si a sanatatii orale. Sub sloganul, “Sanatate curata!”, vor fi organizate ateliere de lucru cu copiii din 7 gradinite din regiune, activitate ce are ca scop contribuirea la deprinderile sanatoase ale celor mici.

Centrul Regional de Sanatate Publica Targu Mures disemineaza, cu sprijinul medicilor de familie, materiale informative pe diverse teme de sanatate, iar prin Sectia Externa de Sanatate Publica Sibiu desfasoara, cu sprijinul medicilor rezidenti, activitati de consiliere privind importante teme de sanatate prin punctele de informare amplasate in incinta Primariei Municipiului Sibiu si in holul de acces al Muzeului Civilizatiei Populare Traditionale Astra iar in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, organizeaza actiuni de informare in scoli, cu privire la sanatatea orala, nutritia la copii, obezitatea, alimentatia sanatoasa, prevenirea consumului de alcool, tutun si al altor „substante interzise”.

Pentru ca “Sanatatea pentru toti” – sa devina o realitate, este nevoie de:

• Asigurarea accesului oamenilor si comunitatilor la servicii de sanatate de inalta calitate, astfel incat sa poata avea grija de propria lor sanatate si de cea a familiilor lor;
• Profesionisti din domeniul sanatatii care sa ofere ingrijiri de calitate, centrate pe oameni;
• Factori de decizie politica angajati sa investeasca in acoperirea universala cu servicii de sanatate.

Etichete: ziua mondiala a sanatatii 2023, sanatate pentru toti, INSP

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: