INSP: 274.527 persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal

17/11/2016

INSP: 274.527 persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/insp-274-527-persoane-din-grupele-la-risc-au-fost-vaccinate-antigripal/

VACCIN-NOU274.527 persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal cu vaccin distribuit de Ministerul Sanatatii pana la data de 13 noiembrie, potrivit Centrului Național de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sanatate Publica.

Potrivit sursei citate, in perioada  7 -13 noiembrie, s-au inregistrat la nivel national noua cazuri de gripa clinica, comparativ cu 13 cazuri inregistrate in acelasi interval anul trecut.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, infectii acute ale cailor respiratorii superioare și pneumonii) a fost de 84.179, cu 2,9% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (86.699) și cu 9,2% mai mare decat cel întregistrat în saptamana anterioară (77.029).

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Se pregateste o hotarare de guvern pentru concediile medicale din perioada de vid legislativ

Prima transa de vaccin gripal este destinata imunizarii cadrelor medicale | Cadrele didactice intra in categoriile de risc

OMS nu este de acord cu scurtarea perioadei de carantina | Nivel alarmant de transmitere in Europa

Copilul diagnosticat cu sindrom multisistemic inflamator (Boala Kawasaki), in stare stationara spre bine

Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului: Multumiri personalului medical pentru implicare si munca depusa