Stiri medicale

Informatii privind sanatatea pe etichetele alimentare

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

Conform prevederilor Regulamentului 432/2012 de stabilire a unei liste de mentiuni de sanatate permise, inscrise pe produsele alimentare, altele decat cele care se refera la reducerea riscului de imbolnavire si la dezvoltarea si sanatatea copiilor, producatorii romani, precum  si cei din celelalte state membre ale UE sunt obligati sa schimbe etichetele de pe produsele alimentare.

Aceasta masura a fost luata la nivelul Uniunii Europene  din nevoia de protejare a sanatatii cetatenilor. Incepand cu a doua parte a lunii decembrie, pe noile etichete ale produselor alimentare vor fi acceptate  pentru inscriptionare numai mentiunile de sanatate aflate in lista permisa prin Regulamentul adoptat la nivelul Uniunii Europene.

Ministerul Sanatatii va organiza, in perioada urmatoare, o intalnire de lucru cu reprezentantii asociatiilor din domeniu in vederea discutarii modalitatilor de implementare a Regulamentului.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.