Stiri medicale

Utilizarea sistemului de prescriere prin reteta electronica

Data ultimei actualizari: 27/07/2012

La cerererea ministrului sanatatii, reprezentantii caselor de asigurari de sanatate si a celor din directiile de sanatate publica vor organiza sesiuni  de pregatire si informare pentru medicii prescriptori si famacistii care vor fi implicati in prescrierea retetei electronice.

Totodata, dr. Vasile Cepoi a mai solicitat CNAS sa transmita ministerului Sanatatii un raport privind farmaciile care nu au acces la internet sau care au  conexiune asigurata telefonic.Pentru implementarea acestui proces, cunoasterea sistemului si a modului său de functionare este esentiala. Aveti la dispozitie doua saptamani pentru a organiza aceste intalniri. In tot acest timp, vom continua evaluarea sistemului din punct de vedere tehnic si al dotarilor necesare pentru o buna functionare, astfel incat de la 1 iulie sa putem incepe implementarea, a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii .

Conform CNAS, sistemul de prescriere a retetei electronice va putea fi implementat incepand cu 1 iulie 2012. Timp de o luna de zile sistemul va fi testat din punct de vedere tehnic, iar pana la sfarşitul anului, noul sistem va fi utilizat in paralel cu cel actual.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.