Utilizarea sistemului de prescriere prin reteta electronica

13/06/2012

Utilizarea sistemului de prescriere prin reteta electronica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/informare-si-instruire-pentru-medici-si-farmacisti-privind-utilizarea-sistemului-de-prescriere-prin-reteta-electronica/

La cerererea ministrului sanatatii, reprezentantii caselor de asigurari de sanatate si a celor din directiile de sanatate publica vor organiza sesiuni  de pregatire si informare pentru medicii prescriptori si famacistii care vor fi implicati in prescrierea retetei electronice.

Totodata, dr. Vasile Cepoi a mai solicitat CNAS sa transmita ministerului Sanatatii un raport privind farmaciile care nu au acces la internet sau care au  conexiune asigurata telefonic.Pentru implementarea acestui proces, cunoasterea sistemului si a modului său de functionare este esentiala. Aveti la dispozitie doua saptamani pentru a organiza aceste intalniri. In tot acest timp, vom continua evaluarea sistemului din punct de vedere tehnic si al dotarilor necesare pentru o buna functionare, astfel incat de la 1 iulie sa putem incepe implementarea, a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii .

Conform CNAS, sistemul de prescriere a retetei electronice va putea fi implementat incepand cu 1 iulie 2012. Timp de o luna de zile sistemul va fi testat din punct de vedere tehnic, iar pana la sfarşitul anului, noul sistem va fi utilizat in paralel cu cel actual.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela