Indemnizatie pentru membrii corespondenti ai Academiei de Stiinte Medicale

06/04/2016

Indemnizatie pentru membrii corespondenti ai Academiei de Stiinte Medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/indemnizatie-pentru-membrii-corespondenti-ai-academiei-de-stiinte-medicale/

SENATPotrivit unei propuneri legislative votata de Senat, membrii corespondenti ai Academiei de Stiinte Medicale ar urma sa beneficieze de o indemnizatie lunara viagera de 80% din salariul mediu pe economie, care va fi actualizata periodic.

Propunerea a fost adoptata  cu 65 de voturi pentru, doua impotriva si sase abtineri, Camera fiind for decizional in acest caz.

Ea are ca obiect de reglementare completarea art. 10 din Legea 264/2004 privind organizarea si functionarea Academiei de Stiinte Medicale, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul acordarii membrilor corespondenti ai Academiei a unei indemnizatii lunare viagere in cuantum de 80% din salariul mediu pe economie. Indemnizatia va fi actualizata periodic, conform prevederilor Legii bugetului asigurarilor de stat, care precizeaza castigul salarial mediu utilizat la fundamentarea bugetului, relateaza Agerpres.

Conform sursei citate, legislatia actuala prevede ca membrii titulari ai Academiei de Stiinte Medicale primesc 1.600 de lei pe luna, iar numarul maxim al membrilor titulari si corespondenti este de 231, din care 41 – membri corespondenti.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: