Incidenta virozelor respiratorii acute a crescut la inceput de decembrie

09/12/2013

Incidenta virozelor respiratorii acute a crescut la inceput de decembrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/incidenta-virozelor-respiratorii-acute-a-crescut-la-inceput-de-decembrie/

poza pacient cu gripaIn intervalul 25 noiembrie – 1 decembrie 2013, incidenta virozelor respiratorii acute a avut o valoarea cu 23,9% mai mare fata de cea inregistrata in aceeasi saptamana a sezonului precendent. In acelasi timp, in perioada mentionata au fost identificate 8 cazui de afectiuni compatibile clinic cu gripa, dar care nu au fost confirmate ca gripa de Institutul Cantacuzino. Datele au fost furnizate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din Institutul National de Sanatate Publica si de Centrul National de Gripa din INCDMI Cantacuzino.

Numarul de viroze respiratorii in crestere

Incidenta infectiilor respiratorii acute, raportata la 100.000 de locuitori, cuprinsi in aria sistemului de supraveghere santinela, a fost de 678,9%000, valoare mai ridicata fata de cea inregistrata in sezonul anterior.

Cu toate acestea, incidenta ARI s-a situate sub pragul epidemic national calculat pentru sezonul 2013-2014.

Rata consultatiilor la cabinetul medicului de familie

Rata consultatiilor realizate de medicii de familie santinela a fost de 5,7%, cu mai multe consultatii inregistrate la copiii intre 0 -1 an.

Rata vizitelor la domiciliu a fost de 0,15%, cu o pondere mai mare tot la categoria de copii intre 0-1 an.

In acelasi timp, 560 de concedii medicale de scurta durata au fost acordate in intervalul monitorizat.

Peste 13.000 de cazuri de pneumonie la inceput de decembrie

In perioada 25 noiembrie – 1 decembrie 2013 au fost inregistrate 13.577 de cazuri de pneumonie si 79.306 de infectii respiratorii, conform datelor transmise de directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti.

Cazurile de gripa au fost de aproximativ 2 ori mai putine fata de cele inregistrate in aceeasi perioada anul trecut.

Pana la aceasta data de monitorizare, nu au fost confirmate de laborator virusuri gripale, dar au fost diagnosticate virusuri paragripale, coronavirus 229E, bocavirus si enterovirus.

Activitatea gripei scazuta la nivel european

Monitorizarea cazurilor de gripa la nivel european de catre Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolii (ECDC) a indicat ca in toate cele 28 de tari raportoare din Uniunea Europeana activitatea gripei are intensitate mica. In Anglia, au fost confirmate trei cazuri de gripa.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: