Incidenta cancerului gastric in Romania, in crestere

cancer gastricIncidenta cancerului gastric in Romania este de 6-7 cazuri la suta de mii de locuitori, spun specialistii.
Prof. dr. in cadrul UMF  “Carol Davila”, Mircea Beuran a accentuat importanta screening-ului pentru depistarea cancerului gastric in stadiul intai.

“Costurile sunt mai mari in stadiile avansate. Screeningul ar trebui sa aiba in vedere recomandarea endoscopiei la primele semne de durere si de disconfort, greata, varsaturi”, a declarat Mircea Beuran, conform Agerpres.

Si specilistii de la nivel international aduc precizari cu privire la acest lucru.

“Pentru ca, in Japonia, am avut un numar mare de pacienti cu cancer gastric s-a pus accent pe educatia sociala. S-a accentuat pe realizarea screeningului. In prezent, in Japonia, persoanele care au peste 50 de ani primesc un card de sanatate pentru screening si investigatiile sunt suportate de stat”, a afirmat prof. dr.K. Maruyama din Japonia.

La sfarsitul saptamanii trecute, la UMF “Carol Davila”a avut loc  al cincilea workshop organizat de Departamentul de Chirurgie, Catedra de Anatomie a universitatii si Societatea Romana de Chirurgie, la care au participat  si specialisti in chirurgia gastric-oncologica din Japonia.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa

Plan privind controlul hepatitelor virale in Romania

Sorina Pintea: Peste 10 milioane de euro pentru tratamente in strainatate platiti de Ministerul Sanatatii in acest an

SNMF: Migratia masiva a medicilor de familie – un fenomen previzibil dar controlabil