Incidenta bolilor cronice netransmisibile este in crestere in Romania

26/02/2014

Incidenta bolilor cronice netransmisibile este in crestere in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/incidenta-bolilor-cronice-netransmisibile-este-crestere-romania/

viata sanatoasaLa cel de-al treilea Congres National Bolile Cronice Netransmisibile, care a avut loc in perioada 21 – 22 februarie 2014, au participat peste 500 de medici. Preventia si controlul bolilor cronice netransmisibile au fost principalele subiecte de dezbatere ale specialistilor. Evenimentul a fost organizat de Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Scopul principal al congresului – un semnal de alarma despre bolile cronice

Specialistii prezenti la congres au atras atentia asupra importantei depistarii si tratarii la timp a bolilor cronice netransmisibile.

“Scopul principal al acestui congres a fost acela de a trage un semnal de alarma cu privire la impactul bolilor cronice netransmisibile care reprezinta principala cauza de mortalitate in lume. Este deosebit de important sa actionam rapid pentru a reduce povara acestor maladii. Cum? Prin preventie, depistare precoce, tratament si cercetare biomedicala”, a precizat acad. Maya Simionescu, directorul Institutului de Biologie si Patologie Celulara “N. Simionescu”.

Bolile cronice netransmisibile – principala cauza de mortalitate la nivel global

Prof.univ.dr. Nicolae Hancu a precizat ca incidenta bolilor cronice in Romania este intr-o continua crestere.

Acesta a precizat ca este nevoie de o continua informare a medicilor specialisti despre cele mai noi metode de tratament a bolnavilor.

“Imbucurator este faptul ca acestea pot fi prevenite iar impactul lor asupra societatii, precum si asupra economiei poate fi redus. In acest sens este nevoie de o buna monitorizare a pacientilor cu boli cronice netransmisibile, dar si de o informare continua a medicilor specialisti cu privire la cele mai noi metode de preventie, diagnostic si tratament”, a precizat Prof.univ.dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si co-presedintele Congresului.

Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile a reunit reprezentanti ai Societatii Nationale de Medicina Familiei, ai Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, ai Societatii Romane de Nutritie, ai Asociatiei Romane pentru studiul Obezitatii.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii spune ca personalul medical este epuizat, dar nu va renunta: Noi putem reusi doar impreuna

Spitalul pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din Capitala angajeaza personal medical fara concurs

Record de cazuri noi de Covid-19, in Romania | Peste 4.800 in 24 de ore

Sondaj international: Ar fi oamenii dispusi sa se vaccineze impotriva Covid-19?

Focar de coronavirus la Spitalul Elias | 26 de cadre medicale infectate