Stiri medicale

Incidenta bolilor cronice netransmisibile este in crestere in Romania

Data ultimei actualizari: 26/02/2014

viata sanatoasaLa cel de-al treilea Congres National Bolile Cronice Netransmisibile, care a avut loc in perioada 21 – 22 februarie 2014, au participat peste 500 de medici. Preventia si controlul bolilor cronice netransmisibile au fost principalele subiecte de dezbatere ale specialistilor. Evenimentul a fost organizat de Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Scopul principal al congresului – un semnal de alarma despre bolile cronice

Specialistii prezenti la congres au atras atentia asupra importantei depistarii si tratarii la timp a bolilor cronice netransmisibile.

“Scopul principal al acestui congres a fost acela de a trage un semnal de alarma cu privire la impactul bolilor cronice netransmisibile care reprezinta principala cauza de mortalitate in lume. Este deosebit de important sa actionam rapid pentru a reduce povara acestor maladii. Cum? Prin preventie, depistare precoce, tratament si cercetare biomedicala”, a precizat acad. Maya Simionescu, directorul Institutului de Biologie si Patologie Celulara “N. Simionescu”.

Bolile cronice netransmisibile – principala cauza de mortalitate la nivel global

Prof.univ.dr. Nicolae Hancu a precizat ca incidenta bolilor cronice in Romania este intr-o continua crestere.

Acesta a precizat ca este nevoie de o continua informare a medicilor specialisti despre cele mai noi metode de tratament a bolnavilor.

“Imbucurator este faptul ca acestea pot fi prevenite iar impactul lor asupra societatii, precum si asupra economiei poate fi redus. In acest sens este nevoie de o buna monitorizare a pacientilor cu boli cronice netransmisibile, dar si de o informare continua a medicilor specialisti cu privire la cele mai noi metode de preventie, diagnostic si tratament”, a precizat Prof.univ.dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si co-presedintele Congresului.

Congresul National Bolile Cronice Netransmisibile a reunit reprezentanti ai Societatii Nationale de Medicina Familiei, ai Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, ai Societatii Romane de Nutritie, ai Asociatiei Romane pentru studiul Obezitatii.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.