Incepe testarea in masa pe circa 40.000 de persoane a vaccinului rusesc anti-Covid

21/08/2020

Incepe testarea in masa pe circa 40.000 de persoane a vaccinului rusesc anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/incepe-testarea-in-masa-pe-circa-40-000-de-persoane-a-vaccinului-rusesc-anti-covid/

Testarea in masa a vaccinului “Sputnik V” dezvoltat de Rusia impotriva Covid-19 va incepe saptamana viitoare, va implica peste 40.000 de persoane si va fi supervizata de un organism de cercetare din strainatate, au anuntat sustinatorii proiectului, potrivit Reuters.

Vaccinul a fost declarat sigur si eficace de catre autoritati si oameni de stiinta din Rusia dupa doua luni de teste la scara redusa pe oameni, teste ale caror rezultate nu au fost publicate pana acum, relateaza si Agerpres.

Experti din intreaga lume s-au aratat, insa, sceptici, avertizand ca este nevoie de parcurgerea tuturor etapelor de testare si reglementare aprobate la nivel international

“O serie de state poarta un razboi informational impotriva vaccinului rusesc”, a declarat intr-un briefing de presa Kirill Dmitriev, seful Fondului Investitii Directe al Rusiei (RDIF), care finanteaza vaccinul, potrivit surselor citate.

El a precizat ca datele referitoare la vaccin vor fi publicate intr-o revista academica in cursul acestei luni.

Tot potrivit lui Kirill Dmitriev, Rusia a primit solicitari din strainatate pentru un numar de pana la un miliard de doze de vaccin si are capacitatea de a produce 500.000 milioane anual prin parteneriate de productie.

Conform unui director al Institutului Gamaleia din Moscova, unde a fost creat vaccinul, 40.000 de persoane vor fi implicate in faza de testare in masa, in peste 45 de centre medicale de pe teritoriul tarii.

Datele sunt puse la dispozitia OMS si a catorva state care iau in calcul sa participe la faza finala a trialului, printre care Emiratele Arabe Unite, India, Brazilia, Arabia Saudita si Filipine, a mai spus Dmitriev.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin rusesc coronavirus, testare vaccin coronavirus

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studentii de la Medicina vor lucra in spitale ca asistenti medicali

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

CNSU a aprobat folosirea de urgenta a echipamentelor din stocul UNIFARM

Romania a pierdut milioane de euro pentru teste Covid | Citu: Mihaila nu a urgentat contractul

Danemarca raspunde apelului Romaniei si doneaza echipamente medicale