Incepe Congresul Societatii de Imagistica Musculoscheletala

07/11/2011

Incepe Congresul Societatii de Imagistica Musculoscheletala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/incepe-congresul-societatii-de-imagistica-musculoscheletala/

Incepe cel de-al cincelea Congres al Societatii de Imagistica Musculoscheletala din Romania. Astfel, in perioada 4-6 noiembrie, medici radiologi din intreaga tara se intalnesc la Timisoara pentru a discuta despre aspectele imagistice si patologia sistemului musculoscheletal.

Sub tema “Aspecte imagistice in patologia traumatica la sportivi”, organizatorii si-au propus sa ilustreze un capitol din ce in ce mai solicitat in domeniul radiologiei, a ecografiei si mai ales a rezonantei magnetice.

“Activitatile sportive de performanta sau doar de agrement in toata diversitatea lor reprezinta o cauza majora de patologie a sistemului musculoscheletal in special la cei tineri si activi”, sustine conf. dr. Florin Birsasteanu (foto), presedintele SIMSR si seful departamentului de RMN al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Timisoara, cel care va conduce manifestarea.

Totodata, la Timisoara va avea loc si un nou Simpozion Chapter al Societatii Internationale de Rezonanta Magnetica cu larga participare internationala. Vor participa radiologi, ortopezi, medici de medicina sportiva, fiziokinetoterapeuti, dar si oameni din sport in frunte chiar cu campioana olimpica de gimnastica Maria Olaru, simbolul fotbalului timisorean – Cosmin Contra si campionul mondial de box Francisc Vastag.

Programul complet al Congresului il puteti descarca AICI.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: