Incepe campania de vaccinare antigripala gratuita din sezonul 2019-2020

23/09/2019
Incepe campania de vaccinare antigripala gratuita din sezonul 2019-2020

Incepe campania de vaccinare antigripala gratuita din sezonul 2019-2020

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/incepe-campania-de-vaccinare-antigripala-gratuita-din-sezonul-2019-2020/

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a achizitionat un numar de 1 500 000 doze de vaccin gripal, cu aproximativ 200 000 mai mult fata de anul trecut, astfel incat sa se asigure vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de imbolnavire, se precizeaza intr-un comunicat transmis luni.

Ca in fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si unitatile sanitare cu paturi si vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon.

“Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de imbolnavire, persoane cu varsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sanatatii si recomandarilor OMS si ECDC”, scrie in comunicatul MS.

Primele 50 000 de doze de vaccin au ajuns deja in teritoriu si sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical.
Conform sursei citate, din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite si celelalte doze de vaccin, astfel incat sa inceapa si vaccinarea in cadrul cabinetelor medicilor de familie.

“In ultimii doi ani am facut pasi importanti pentru imbunatatirea activitatii de vaccinare. Campaniile de vaccinare si informare “door-to door” pentru vaccinarea antirujeola au dus la cresterea numarului de copii vaccinati in zonele defavorizate unde s-au derulat. Anul acesta primim finantare europeana pentru implementarea mai multor masuri care vizeaza cresterea gradului de vaccinare in Romania. Iar in aceasta toamna incepem mai repede vaccinarea antigripala a personalului medical, cea mai expusa categorie de persoane la imbolnavire”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor prin gripa.

Etichete: vaccin antigripal, vaccin gripal, vaccinare antigripala

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Andrei says:

    Ar fi fost util sa se mentioneze si denumirea vaccinurilor si tulpinile de virus folosite. Vad ca ca in comunicatul de presa de la Ministerul Sanatatii nu au scris nimic despre asta. Urmeaza sa se planga ca exista o campanie de dezinformare; normal ca apar confuzii cand nu sunt detalii.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: