Inca doua saptamani pentru schimbarea vaccinurilor impotriva poliomielitei (OMS)

18/04/2016

Inca doua saptamani pentru schimbarea vaccinurilor impotriva poliomielitei (OMS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/inca-doua-saptamani-pentru-schimbarea-vaccinurilor-impotriva-poliomielitei-oms/

vaccin-dozeTarile mai au la dispozitie doua saptamani pentru a schimba vaccinurile impotriva poliomielitei, de a carei eradicare, conform OMS, omenirea este ”mai aproape ca oricand”.

Numaratoarea inversa a inceput de duminica, au afirmat reprezentantii OMS, intr-o conferinta de presa sustinuta la Geneva.

Au trecut 18 luni de cand OMS si 155 de tari si teritorii vizate se pregatesc pentru aceasta mare schimbare, a spus purtatorul de cuvant al insitutiei, citat de AFP.

Pentru a se asigura ca tranzitia are loc asa cum a fost planificat, mii de observatori independenti vor confirma absenta vaccinului actual in institutiile publice si private si in locurile de stocare frigorifice.

Poliomielita, boala foarte contagioasa cauzata de un virus care invadeaza sistemul nervos si poate provoca paralizia totala in cateva ore, ii afecteaza in principal pe copiii sub cinci ani, relateaza si Agerpres.

Poliovirusul salbatic, din care nu au mai existat cazuri in Africa incepand din august 2014, persista astazi in Afganistan si Pakistan, in timp ce boala era endemica in mai mult de 125 de tari in 1988.

Dintre cele 3 tulpini de poliovirus salbatic (de tip 1, tip 2 si tip 3), cea de tip 2 a fost eradicata in 1999.

“Aproximativ 300 de milioane de doze de vaccin bivalent vor fi utilizate in programele de imunizare de rutina din lume”, a spus purtatorul de cuvant, conform AFP.

“Suntem mai aproape ca oricand sa punem capat poliomielitei in intreaga lume, motiv pentru care suntem capabili sa efectuam aceasta inlocuire sincronizata”, a declarat la randul sau directorul OMS pentru eradicarea poliomielitei, Michel Zaffran, citat si de Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. mirela says:

    De-asta nu e vaccin pt copiii de 2, 4, si 11 luni? Criza asta dureaza cam de 6luni!S-a primit in februarie, cam pe 5 februarie, o cantitate f mica de vaccin, cat pt copiii cu o singura doza! Cu restul ce facem?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: