In Romania, raportarea infectiilor asociate asistentei medicale este de cel putin 10 ori mai mica decat in tarile UE

14/02/2020

In Romania, raportarea infectiilor asociate asistentei medicale este de cel putin 10 ori mai mica decat in tarile UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-romania-raportarea-infectiilor-asociate-asistentei-medicale-este-de-cel-putin-10-ori-mai-mica-decat-in-tarile-ue/

Raportarea infectiilor asociate asistentei medicale este de cel putin zece ori mai mica decat in orice alta tara din Uniunea Europeana, spune dr. Alexandru Rafila presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Continut educational:

“Discutam despre una dintre problemele care ar trebui sa fie cu adevarat preocupante pentru sistemul de sanatate publica din tara noastra asa cum este tratata si la nivel international si este una dintre conditiile esentiale privind siguranta pacientului sa putem sa controlam circulatia bacteriilor multirezistente si sa prevenim in masura posibilului infectiile produse de bacteriile multirezistente”, a declarat Alexandru spus Rafila, citat de Agerpres.

Totodata, el a amintit ca anul acesta, Romania va avea prima generatie de absolventi de medici microbiologi dupa anul 1992, insa spitalele clinice nu au sectii si compartimente de microbiologie.

“Deci ei s-ar putea sa nu aiba unde sa lucreze, in conditiile in care discutam despre o prioritate de sanatate publica”, a mai precizat Rafila.

Etichete: infectii spitale, infectii asociate asistentei medicale, bacterii multirezistente, antibiotice, medici microbiologi

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Aproape tot stocul mondial de Remdesivir a fost cumparat de SUA

Hotararea privind starea de alerta, modificata | Liber la activitati de training si workshop cu maxim 20 de persoane

Plan de relansare economica | Investitii in sistemul sanitar

Ministrul Sanatatii: Cred ca ne-am relaxat un pic cam devreme

Webinar medical | Scoala de Fier – abordare multidisciplinara a deficitului de fier in practica medicala curenta