In Romania, raportarea infectiilor asociate asistentei medicale este de cel putin 10 ori mai mica decat in tarile UE

14/02/2020

In Romania, raportarea infectiilor asociate asistentei medicale este de cel putin 10 ori mai mica decat in tarile UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-romania-raportarea-infectiilor-asociate-asistentei-medicale-este-de-cel-putin-10-ori-mai-mica-decat-in-tarile-ue/

Raportarea infectiilor asociate asistentei medicale este de cel putin zece ori mai mica decat in orice alta tara din Uniunea Europeana, spune dr. Alexandru Rafila presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Continut educational:

“Discutam despre una dintre problemele care ar trebui sa fie cu adevarat preocupante pentru sistemul de sanatate publica din tara noastra asa cum este tratata si la nivel international si este una dintre conditiile esentiale privind siguranta pacientului sa putem sa controlam circulatia bacteriilor multirezistente si sa prevenim in masura posibilului infectiile produse de bacteriile multirezistente”, a declarat Alexandru spus Rafila, citat de Agerpres.

Totodata, el a amintit ca anul acesta, Romania va avea prima generatie de absolventi de medici microbiologi dupa anul 1992, insa spitalele clinice nu au sectii si compartimente de microbiologie.

“Deci ei s-ar putea sa nu aiba unde sa lucreze, in conditiile in care discutam despre o prioritate de sanatate publica”, a mai precizat Rafila.

Etichete: infectii spitale, infectii asociate asistentei medicale, bacterii multirezistente, antibiotice, medici microbiologi

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Coronavirus | In Romania, 69 de persoane in carantina, 4.818 izolate la domiciliu

Pana in prezent, niciun cetatean roman nu a fost confirmat cu coronavirus

SNMF sesizeaza discrepante majore intre recomandarile MS si informarile CASMB vizavi de concediile de carantina

Procedura pentru eliberarea concediilor medicale in caz de carantina | Model aviz epidemiologic

Indrumarile unui medic de familie vizavi de epidemia de coronavirus Covid-19