In Romania, 12 cazuri de gripa, marea majoritatea AH1N1

26/01/2016

In Romania, 12 cazuri de gripa, marea majoritatea AH1N1

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-romania-12-cazuri-de-gripa-marea-majoritatea-ah1n1/

gripa-infectii-respiratorii-racealaLa nivel national, in acest sezon, au fost identificate 12 cazuri de gripa, cele mai multe cu virusul AH1N1.

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a afirmat precizat ca circulatia virusului este redusa in Romania.

“Din fericire, in Romania circulatia virusului gripal este redusa. Chiar numarul de infectii respiratorii este mai mic decat cele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Pana in momentul de fata, la nivel national, au fost diagnosticate 12 cazuri de gripa, marea majoritatea AH1N1. Este virusul care circula pe continentul european in masura cea mai mare si care in Ucraina a produs un numar mai mare de imbolnaviri. Noi nu avem nimic in plus de facut fata de situatia de saptamana trecuta. In continuare recomandam masurile de preventie specifice, respectiv vaccinarea sa continue, ea poate continua si in cursul acestei luni din cauza contextului epidemiologic din Romania”, a declarat Alexandru Rafila, conform Agerpres.

El a recomandat vaccinarea, mai a persoanelor care calatoresc in Ucraina.

“Pentru cei care urmeaza sa calatoreasca in Ucraina bineinteles ca vaccinarea este in continuare indicata, vaccinul continand exact antigenele necesare pentru prevenirea infectiei cu virusul AH1N1. Evolutia procesului epidemic este imprevizibila si nu putem sa stim de la un an la altul cum urmeaza sa evolueze. Virusul AH1N1 a fost inclus practic, incepand din anul 2009, in formula vaccinului sezonier in fiecare an”, a afirmat medicul.

MAE a emis un avertisment de calatorie in Ucraina, unde se inregistreaza o epidemie de gripa cu virusul A/H1N1.

Citeste si Alerta de calatorie in Ucraina: Epidemie de gripa cauzata de virusul A/H1N1

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: