In pragul unei situatii de criza, sistemul informatic de sanatate este nefunctional

10/03/2020

In pragul unei situatii de criza, sistemul informatic de sanatate este nefunctional

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-pragul-unei-situatii-de-criza-sistemul-informatic-de-sanatate-este-nefunctional/

Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS) este din nou pe butuci. Intr-o situatie aproape de criza precum este cea prezenta, cauzata de infectia cu coronavirusul Covid-19, medicii de familie si nu numai, lucreaza greu iar pacientii au si ei de suferit.

“Astazi 10.03.2020, incepand cu ora 8:00, Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este indisponibila datorita unor probleme tehnice. Pana la remedierea problemelor tehnice aparute, serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda/elibereaza in regim off-line”, scrie intr-un anunt postat, marti, pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Medicii de familie au tras un semnal de alarma vizavi de functionarea defectuoasa a sistemului informatic de sanatate inca de la primele ore ale zilei. Ba mai mult, unele voci spun ca sistemul cardului de sanatate nu a functionat optim nici in cursul zilei de luni.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

“Ma astept si de la CNAS sa se poarte mult mai responsabil! Cum e posibil ca momentul in care noi ne invatam pacientii sa stea acasa, sa nu se inghesuie la cabinete pentru fleacuri, sa isi ia retele pentru mai multe luni, ca sa nu mai vina in urmatoarele 2-3 luni si sa ne putem ocupa de cazurile acute, acum s-a gasit sa nu mearga sistemul informatic!? E posibil sa stam cate 20 de minute la o reteta si sa dam pe cate o luna!? Pai va imaginati voi, cei de la CNAS ce va fi in tara asta peste o luna!?”, a scris medicul de familie Sandra Alexiu pe pagina sa de Facebook, unde a facut si un apel la decidenti de a se gandi la aceasta situatie.

Etichete: sistemul informatic de sanatate, SIUI, PIAS, cardul de sanatate, eliberare retete, retete offline

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Hapenciuc Adriana Klara says:

    Platformă informatică este împotmolită începând din 9 martie.
    Cei care sunt prejudiciați sunt pacienții.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Primul transplant renal din acest an, la Iasi

Ministrul Sanatatii confirma ca vor exista schimbari la CNAS, MS si ANMDM

Comitetul national pentru vaccinare: Nu este necesara dozarea anticorpilor inainte de vaccinarea anti-Covid

Platforma pentru programarea la vaccinarea anti-Covid ar putea fi utilizata in programul national de vaccinare

Copiii care calatoresc cu parintii vaccinati in tari cu incidenta ridicata vor sta in carantina la intoarcere