In noile norme aferente contractului cadru ar urma sa fie introduse si serviciile de telemedicina

12/11/2020

In noile norme aferente contractului cadru ar urma sa fie introduse si serviciile de telemedicina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-noile-norme-aferente-contractului-cadru-ar-urma-sa-fie-introduse-si-serviciile-de-telemedicina/

Presedintele CNAS, Adela Cojan, spune ca informatizarea medicinei trebuie sa reprezinte viitorul functionarii sistemului sanitar.

Ea a reiterat ca in noile norme ale contractului cadru vor fi introduse si consultatiile online.

“Ce am mai invatat este lectia legata de digitalizarea sistemului medical. S-a intamplat fortat, a aparut telemedicina, a aparut teleconsultatia, a aparut nevoia de pastrare a distantarii fizice si atunci si sistemul asigurarilor sociale de sanatate si-a repliat legislatia, astfel incat sa poata deconta aceste servicii acordate la distanta. Cred ca informatizarea medicinei in momentul de fata trebuie sa reprezinte viitorul functionarii acestui sistem, bineinteles dupa ce il vom defini clar. (…) Vom introduce in noile norme la contractul cadru acest gen de consultatii, dar nu numai teleconsultatiile. Telemedicina inseamna si teleradiologie, si chirurgie robotica, inseamna si obtinerea celei de-a doua opinii medicale”, a declarat Adela Cojan, citata de Agerpres.

In opinia sa, la sfarsitul pandemiei s-ar putea ‘inversa’ piramida sistemului de servicii de sanatate.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Boala venoasa cronica

“Asta cred ca se va intampla dupa finalizarea pandemiei – inversarea piramidei sistemului de servicii de sanatate din Romania, astfel incat medicii de familie sa ne demonstreze ca intr-adevar reprezinta baza piramidei, profesionistii care ajuta la rezolvarea, asa cum recomanda OMS, a peste 80% din populatia de adresare, astfel incat la nivelul spitalelor sa nu ajunga decat cazurile ce pun in pericol viata pacientului”, a mai precizat Cojan potrivit sursei citate.

Potrivit acesteia, corpul medical romanesc este suprasolicitat mai ales in spitalele COVID si suport COVID. Ea a afirmat ca prima ‘lectie’ invatata de la inceputul pandemiei este cea a ‘transparentei si onestitatii’.

Etichete: telemedicina, servicii medicale la distanta, teleconsultatii, adela cojan cnas

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu international: Sprijinul europenilor pentru vaccinarea anti-COVID-19 este in crestere

Webinar gratuit | Sesiunea III – Diabetul zaharat tip 2 si complicatiile cardio-vasculare

Maraton de inscrieri pentru vaccinarea anti-Covid

Un an de pandemie pentru medicii de familie

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile