In cel mult 20 de ani romanii nu vor mai avea nevoie de ochelari

15/04/2013

In cel mult 20 de ani romanii nu vor mai avea nevoie de ochelari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-cel-mult-20-de-ani-romanii-nu-vor-mai-avea-nevoie-de-ochelari/

poza consult medicalDr. Calin Tataru, sef de lucrari la UMF “Carol Davila”, a declarat cu ocazia unui simpozion stiintific ca in 20 de ani peste 95% dintre cei cu probleme de vedere nu vor mai avea nevoie de de ochelari.

Acest lucru se datoreaza faptului ca “progresele sunt foarte mari, iar in momentul actual exista solutii pentru multe vicii de refractie care ne permit sa scapam de ochelari, dar adesea sunt solutii scumpe. In circa 20 de ani, cred ca intr-o proportie foarte mare, 95-98 la suta din cazuri, se va scapa de ochelari”.

Medicul a mai precizat ca Romania dispune de aparatura de ultima generatie care face posibila aplicarea tehnicilor chirurgicale moderne, fapt ce va contribui la evolutia “oftalmologiei romanesti din punct de vedere practic la nivelul oftalmologiei mondiale”.

Peste 20 de medici de medicina generala, medici oftalmologi si studenti din Buzau si din Capitala au participat, sambata, la un simpozion privind tehnicile moderne de chirurgie refractiva organizat de Colegiul Medicilor Buzau, in colaborare cu doua clinici private. 

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: