In ce conditii ar putea creste veniturile medicilor in 2014

28/11/2013

In ce conditii ar putea creste veniturile medicilor in 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-ce-conditii-ar-putea-creste-veniturile-medicilor-in-2014/

poza campanii de testareCresterea veniturilor personalului din sistemul medical s-ar putea realiza treptat anul viitor. Cresterea va putea fi luata in calcul pe baza contractului colectiv de munca la nivel sectorial si dupa analiza posibilitatii reducerii costurilor in sistemul sanitar, conform precizarilor ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Cresterea veniturilor depinde de reducerea cheltuielilor in sanatate

Posibilitatea unei cresteri a veniturilor personalului medical s-ar putea realiza in 2014 daca vor exista posibilitati efective de majorare in urma reducerii anumitor cheltuieli.

Aceste reduceri de cheltuieli ar putea fi obtinute si prin introducerea pachetului de baza alaturi de alte masuri de reducere a numarului de internari continue in spitale.

“O internare continua in spital se deconteaza intre 1.380 de lei si 1.800 de lei, depinde cum este incadrat acest spital, iar o consultatie in prespital, medic de familie sau medic de ambulatoriu costa intre 10 si 20 de lei. (…) Aceste economii pe care noi vrem sa le evaluam trimestrial, o parte dintre ele, in trimestrul urmator vrem sa constituim crestere de venituri pentru personal”, a precizat ministrul Sanatatii.

Reducerea costurilor in sanatate – evaluate in trimestrul II 2014

In urma posibilitatii reducerii cheltuielilor in sistemul sanitar, se va putea face o negociere pe baza contractului colectiv de munca la nivel de sector.

“Si va fi o negociere in baza contractului colectiv de munca la nivel de sector pe care o sa o fac. Si o sa spunem: am facut economii de 10% si vom conveni: 75% din economii le putem duce la salarizare, 15% la cresterea nivelului  de aprovizonare cu medicamente si 10% la materiale sanitare sau la hrana”,  aprecizat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: