In atentia detinatorilor autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor

10/08/2012

In atentia detinatorilor autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-atentia-detinatorilor-autorizatiilor-de-punere-pe-piata-a-medicamentelor/

In conformitate cu OUG 77/2011 modificata prin OUG 110/2011, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate informeaza detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor ca au urmatoarea obligatie :

ART. 4:  (1) In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prevederilor prezentei ordonante de urgenta, detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice romane, au obligatia sa depuna la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate datele de identificare ale reprezentantilor legali care vor duce la indeplinire obligatiile legale prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, precum si lista medicamentelor pentru care se datoreaza contributia trimestriala.

(2) Detinatorii autorizatiilor de punere pe piata a medicamentelor, persoane juridice romane, au obligatia sa depuna la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, in termenul prevazut la alin. (1), lista medicamentelor pentru care se datoreaza contributia trimestriala.

In anexe sunt prezentate medicamentele care au fost raportate de spitale si farmaciile cu circuit deschis ca utilizate in trimestrul II 2012 si pentru care nu exista declaratia detinatorilor de APP.

Deasemenea acelasi act normativ prevede urmatoarele sanctiuni:

ART. 8 – (3) Pentru persoanele juridice care nu isi indeplinesc obligatiile prevazute la art. 4, dupa expirarea termenului, medicamentele pentru care detin autorizatie de punere pe piata se exclud din listele prevazute la alin. (2) si pot fi reincluse la o urmatoare editie a acestora in conditiile indeplinirii tuturor obligatiilor prevazute de prevederile prezentei ordonante de urgenta.

Pentru a nu crea disfuctionalitati in asigurarea terapiilor necesare si pentu un calcul precis si exact al contributiei solicitam detinatorilor de APP sa isi indeplineasca obligatia legala de declarare conform OUG 77/2011 cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara