In 5 ani va fi lansat un vaccin impotriva dependentei de heroina

09/02/2012

In 5 ani va fi lansat un vaccin impotriva dependentei de heroina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/in-5-ani-va-fi-lansat-un-vaccin-impotriva-dependentei-de-heroina/

Un vaccin eficient contra dependentei de heroina ar putea fi lansat pe piata peste cinci ani, anunta ministrul Sanatatii din Mexic, Salomon Chertorivski, citat de romanialibera.ro.

Guvernul mexican a brevetat acest tratament, dupa ce testele realizate pe soareci au avut succes. Urmatoarea etapa va fi testarea vaccinului pe pacienti umani. In opinia lui Salomon Chertorivski, descoperirea, realizata de oamenii de stiinta de la Institutul National de Psihiatrie din Mexic (INP), are implicatii vaste.

“Este un proces care necesita inca cinci ani de munca. si nu este vorba doar de heroina. L-am patentat pentru ca studiile noastre avanseaza cu rapiditate si in domeniul dependentei de cocaina si metamfetamine”, a declarat ministrul mexican.

Vaccinul actioneaza prin provocarea unei reactii imunitare a organismului, care blocheaza intrarea heroinei in sistemul nervos si lipirea acestei substante de receptorii opiozi din creier. Astfel, se reduce impactul actiunii drogului, care are efecte similare cu cele provocate de o doza sporita de endorfine.

Testele realizate pe soareci au evidentiat faptul ca nevoia organismului de a primi aceasta substanta a disparut, deoarece vaccinul a redus dorinta de primi doze repetate.

 

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Secretar de stat MS: Nu vom mai avea spitale Covid si spitale non-Covid

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare