Ilfov: Sprijin tehnic pentru imbunatatirea competentelor digitale ale cadrelor medicale

06/06/2023
Ilfov: Sprijin tehnic pentru imbunatatirea competentelor digitale ale cadrelor medicale

Ilfov: Sprijin tehnic pentru imbunatatirea competentelor digitale ale cadrelor medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ilfov-sprijin-tehnic-pentru-imbunatatirea-competentelor-digitale-ale-cadrelor-medicale/

Ministerul Sanatatii si Consiliul Judetean Ilfov implementeaza un nou proiect pilot destinat sanatatii “Imbunatatirea competentelor digitale pentru profesionistii din sistemul de sanatate“.
Obiectivul general al proiectului il reprezinta acordarea de sprijin tehnic Ministerului Sanatatii din Romania pentru a realiza o strategie pentru a imbunatati competentele digitale ale cadrelor medicale.

Pentru a atinge acest obiectiv, va fi dezvoltat un cadru comun de competente digitale si va fi initiat un proces de formare continua, pe tot parcursul vietii, adaptat progresului tehnologic si viitoarelor evolutii ale medicinii. Specialisti din institutiile de sanatate publica din judetul Ilfov sunt beneficiari directi ai proiectului pilot ce poate fi implementat ulterior la nivel national, anunta ministerul.

“Ministerul Sanatatii sustine toate proiectele menite sa dezvolte sistemul medical din Romania. Procesul de transformare digitala a activitatii medicale este o provocare pentru noi toti, iar in contextul PNRR, prin care vom implementa numeroase proiecte de acest gen, “salut” proiectul realizat cu sprijinul DG REFORM pentru pregatirea personalului medical in vederea adaptarii mai usoare si mai rapide la noile metode digitale de lucru cu pacientul. Urez succes tuturor in implementarea proiectului si va asigur de tot suportul Ministerului Sanatatii”, a declarat Dr. Alexandru Rogobete, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii.

“Consiliul Judetean Ilfov este implicat in diverse proiecte in domeniul sanatatii, care vizeaza investitii in infrastructura de sanatate, initiative sociale si depistarea precoce, diagnosticarea si tratamentul timpuriu al bolilor cronice, cum ar fi tuberculoza, cancerul colorectal sau cancerul cervical. Sanatatea digitala si tehnologiile de telemedicina reprezinta un sector cu o crestere rapida, iar schimbarile din domeniul digital necesita specializarea personalului din domeniu. Alaturi de alte reforme necesare in sistemul de sanatate, reforma digitala este un pas crucial catre furnizarea de servicii medicale de calitate, sigure si eficiente tuturor pacientilor, in special celor vulnerabili, contribuind astfel la cresterea calitatii vietii locuitorilor din judetul Ilfov.”, a precizat si Vincentiu Voicu, vicepresedinte CJ Ilfov.

De asemenea, proiectul primeste sprijin tehnic din partea Directiei Generale Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM) din cadrul Comisiei Europene si este finantat integral prin Instrument de Sprijin Tehnic al Uniunii Europene.

“In contextul anului european al competentelor si al prioritatilor UE pentru consolidarea sistemelor de sanatate, este esential sa se investeasca in perfectionarea medicilor, asistentelor si a personalului care lucreaza in sistemul de sanatate astfel incat sa dispuna de competentele potrivite pentru a oferi ingrijiri de inalta calitate in beneficiul pacientilor. In primul Eurobarometru dedicat reformelor, majoritatea respondentilor romani au cerut reforme ale sistemului public de sanatate. Acest proiect va ajuta autoritatile romane sa faca pasi in directia indeplinirii asteptarilor cetatenilor.”, a adaugat si Mario Nava, Director General DG REFORM.

Etichete: competente digitale cadre medicale, sprijin tehnic cadre medicale, cadre medicale ilfov

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: