Guvernul si sistemul de sanatate fac apel la medicii de familie in criza Covid-19

19/03/2020
Guvernul si sistemul de sanatate fac apel la medicii de familie in criza Covid-19

Guvernul si sistemul de sanatate fac apel la medicii de familie in criza Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvernul-si-sistemul-de-sanatate-fac-apel-la-medicii-de-familie-in-criza-covid-19/

Prim-ministrul Ludovic Orban a precizat ca sistemul de sanatate va trebui sa faca apel si la medicii de familie pentru a se implica in asigurarea serviciilor de sanatate in cazul persoanelor aflate in izolare la domiciliu.

“Medicii de familie cunosc foarte bine comunitaţile locale, medicii de familie stiu bine oamenii pe care ii au in grija. Trebuie sustinuti in primul rand sa aiba tot ceea ce este necesar – echipamente de protectie si alte lucruri necesare – si, in acelasi timp, trebuie sustinuti pentru a se implica in activitatea de asigurare a serviciilor de sanatate si pentru persoanele care se afla in izolare la domiciliu”, a declarat premierul Ludovic Orban in sedinta de Guvern, citat de Agerpres.

De altfel, demnitariul a solicitat sa se reglementeze clar si obligatia de implicare a primariilor din fiecare localitate in impunerea reglementarilor privitoare la izolarea la domiciliu.

Etichete: medici de familie, masuri coronavirus, preventie coronavirus, acordare servicii medicale, izolare la domiciliu

autor

Autor: Adriana Pavel

9 Comentarii

 1. Dr MF says:

  Dar oare ce crede dl Orban ca fac medicii de familie de aproape o luna? Dansul nu stie ca inca din 25 februarie suntem angrenati intr-o munca titanica de triaj, depistare si monitorizare alaturi de DSP? Oare dansul inca nu a aflat ca suntem supraaglomerati cu activitati care practic le prestam fara sa fim platiti, adica munca voluntara, atat in timpul programului cat si in afara lui si in weekend? Nimeni nu ne plateste aceasta munca, nimeni nu ne ajuta sa ne aprovizionam, ce am reusit sa achizitionam (dezinfectante, echipamente) din banii nostri la preturi exorbitante sunt pe terminate…in ritmul asta in curand intram in faliment…nu veti mai avea medici de familie!!!

 2. Ana Mihaela Corban says:

  Si unde si de unde ne luam echipa mentale de protectie

 3. enache says:

  “trebuie sustinuti” de catre cine , caci nu mai avem masti de unica folosinta, iar dezinfectantii sunt pe minim?

 4. Stanciulescu E. medic de familie says:

  pana in prezent medicii de familie au cumparat cu sume destul de mari manusi,masti de protectie, dezinfectante aatat pentru suprafete cat si pentru tegumente. In prezent nu mai prea avem de unde sa cumparam. Nu stim sigur daca vom primi comenzile facute la diferiti furnizori.Si preturile cresc de la o zi la alta

 5. Burlacu Valentina says:

  Medicul de familie sta la cabine. Este solicitat conținue . Face gărzi in centrele de permanenta și…,serviciuiui de asistenta comunitară nu-i se atribuie nici-o atribuite , ca pana in prezent ??

 6. Cimpoesu Anca says:

  De unde sa ne aprovizionam cu echipamente de protectie si materiale pentru dezinfectie? Au disparut toate stocurile din unitatile specializate
  dar speculantii au si le vand la preturi imposibile. Asta ar trebui sa faca guvernantii : sa ne asigure, la preturi corecte, materiale de care avem nevoie sa ne putem desfasura activitatea in conditii de securitate.

 7. Osvat Ramona says:

  Si cu ce se vor deplasa medicii de familie la domiciliu celor posibili infectati? Cu masina proprie sa isi infecteze si familiile?nu prea cred ca va functiona

 8. Lebafa says:

  Că de obicei, tot noi. Ne-am cumpărat singuri ce am putut, nu ne-a întrebat nimeni ce putem face și ce nu, nu avem nici un spor, și tot noi!

 9. Simona says:

  Sunt insarcinata în 8 săptămâni! Lucrez casiera la un magazin alimentar! Sunt expusa riscului de îmbolnăvire cu corona virus, ce drepturi am în aceasta situație de stare de urgenta! Dreptul la concediu medical sau de sarcina cu risc? Mulțumesc!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: