Guvern: Imprumuturi de la Banca Europeana de Investitii pentru sectorul sanitar

23/11/2022

Guvern: Imprumuturi de la Banca Europeana de Investitii pentru sectorul sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/guvern-imprumuturi-de-la-banca-europeana-de-investitii-pentru-sectorul-sanitar/

Guvernul a aprobat un memorandum prin care aproba contractarea unor imprumuturi de la Banca Europeana de Investitii, in valoare totala de 229 milioane de euro, cu destinatia derularii unor investitii in domeniul sanitar.

Potrivit unui comunicat de presa al Executivului, banii sunt destinati realizarii unor investitii in sectorul sanitar aflate in portofoliul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA), informeaza un comunicat de presa transmis de Guvern.

Sprijinul financiar va fi asigurat sub forma a doua imprumuturi, urmand ca ambele sa fie contractate pana cel mai tarziu la sfarsitul acestui an.

“Majoritatea proiectelor sunt in curs de implementare si se estimeaza a fi finalizate pana in anul 2026. Implementarea va fi asigurata de MDLPA, prin Compania Nationala de Investitii (CNI). Costul total al acestor investitii este de aproximativ 292 de milioane de euro, din care valoarea asistentei financiare de la BEI va fi de 229 milioane euro. (…) Pe durata implementarii, MDLPA va asigura incadrarea in obiectivele si tintele prevazute de strategia fiscal-bugetara elaborata anual, inclusiv respectarea cadrului general de programare bugetara, sumele necesare (credite bugetare si credite de angajament) pentru aceste obiective fiind deja incluse de catre MDLPA, dupa cum a fost necesar, atat in bugetul pe anul 2022, cat si in estimarile pentru anii urmatori, cu respectarea limitelor de cheltuieli aprobate anual”, mai trasmite Guvernul.

Etichete: banca europeana de investitii, investitii domeniul sanitar, guvern

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: