Grup de interventie la Ministerul Sanatatii in cazul pacientilor de la Colectiv

09/11/2015

Grup de interventie la Ministerul Sanatatii in cazul pacientilor de la Colectiv

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/grup-de-interventie-la-ministerul-sanatatii-in-cazul-pacientilor-de-la-colectiv/

ministerul sanatatii-nouMinisterul Sanatatii a infiintat, incepand de duminica, 8 noiembrie, un grup de interventie care va avea misiunea de a gestiona cea de-a doua etapa a ingrijirilor acordate pacientilor internati in unitatile sanitare dupa cumplitul incendiu de la Clubul Colectiv.

“Intram in cea de-a doua faza de ingrijiri medicale si este nevoie sa asiguram atat pacientilor, cat si apartinatorilor acestora tot suportul nostru medical, psihologic si social. Toate eforturile de pana acum si de acum inainte se indreapta catre victime si familiile acestora. De asemenea, vreau sa subliniez ca toate costurile aferente transportului si tratamentului pacientilor transferati in clinicile din strainatate la recomandarea medicilor, vor fi suportate de catre autoritatile romane, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului. Ne gandim si la suport financiar pentru apartinatorii care insotesc pacientii transferati”, a declarat Nicolae Banicioiu.

Grupul de interventie va canaliza toate nevoile de consiliere psiho-sociala si va gestiona comunicarea cu apartinatorii pacientilor spitalizati in Romania si, ulterior, va comunica si cu pacientii externati.

De asemenea, grupul va colabora cu reprezentantii Comisiei medicale numita de Ministrul Sanatatii.

Coordonatorul acestui grup va fi medicul psihiatru Gabriel Diaconu, care va trebuie sa asigure buna relationare interdepartamentala si cu reprezentantii familiilor victimelor.

Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns, luni, la 46 de decese. In ultimele trei zile, 14 tinerii au murit.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SUA si UE cer un studiu asupra originii pandemie care sa fie transparent si fara interferente

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID