Gonoreea ar putea deveni in curand incurabila

12/10/2011

Gonoreea ar putea deveni in curand incurabila

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/gonoreea-ar-putea-deveni-in-curand-incurabila/

Doctorii din Marea Britanie sustin ca antibioticele utilizate pana acum pentru a trata gonoreea nu mai sunt eficiente, deoarece boala cu transmitere sexuala a devenit foarte rezistenta. Mai mult, specialistii trag un semnal de alarma ca boala ar deveni, in curand, incurabila, anunta evz.ro.

Medicii din Marea Britanie au schimbat tratamentul obisnuit pe care il administrau pana acum, cu unul format din doua antibiotice foarte puternice. Bacteria care provoaca infectia are o capacitate neobisnuita de a se adapta si a castigat tot mai multa rezistenta la o lista tot mai mare de antibiotice: in primul rand penicilina, apoi tetracicline, ciprofloxacina si acum cefixim.

Testele efectuate pe probele prelevate de la pacienti au aratat sensibilitatea redusa la vechiul tratament in peste 20% dintre cazuri, fata de anul 2009 cand doar in 10% dintre cazuri medicamentele nu aveau efectul dorit.

“Testele noastre de laborator au aratat o reducere dramatica a sensibilitatii in fata medicamentelor. Exista un pericol mare ca gonoreea sa devina netratabila in viitor”, a declarat medicul expert in gonoree Cathy Ison.

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca antibioticul principal care se utilizeaza sa fie schimbat atunci cand are o rata de esec in 5% dintre cazurile de imbolnaviri.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: